Ostalo / Intervjui

fit ciljevi

Ivica Srakočić: Prestanite ovisiti o motivaciji, razvijte ''vojničku'' disciplinu

Ivica Srakočić: Prestanite ovisiti o motivaciji, razvijte ''vojničku'' disciplinu
Lood podcast

Ovih dana mnogi od nas nisu zadovoljni vlastitom slikom, i nerijetko nas pogađa sindrom "od 1.1. krećem u teretanu"! Nekoliko blagdanskih kilograma viška česta su pojava, a kada se ugase božićne lampice i vratimo se u kolotečinu, skloniji smo nekim novim odlukama.

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka je uspostavljanje fitness rutine i/ili povratak istoj.

Siječanj obično bude jedan od ''punijih'' mjeseci u teretani, nažalost malo ih ''preživi" do veljače, a kamoli do lipnja... zašto je tome tako? 

Odgovor sam potražila kod Ivice Srakočića, osobe koja stoji iza genijalnog podcasta Superhuman life.

Na Youtubeu možete pronaći pozamašan broj epizoda, Srakočićevi sugovornici redom su sjajni ljudi, uspješni na brojnim područjima djelovanja, a idealni za prenošenje znanja i to potpuno besplatno. Dovoljno je pretplatiti se (besplatno) na ovaj kanal i neprestano biti na izvoru informacija o poduzetništvu, fitnessu, prehrani, zdavlju, longevitityiju, nema šanse da vas nešto od svega toga inpirira i možda potakne na važne korake u promjenama vlastitog života na bolje!

- Prosinac i siječanj su usko povezani. Svi se opustimo tijekom prosinca, Advent, kobase, kolači, alkoholna pića... i u tom euforičnom raspoloženju donosimo odluke kako ćemo sav taj višak ukloniti kad krenemo snažno u novu godinu. I zaista, mnogi krenu "jako", ali već nakon par dana suoče se sa zidom.

Blagdanska euforija ispari, dočeka nas nova radna godina, vrijeme je tmurno, hladno... i odjednom topla soba, fotelja, TV i nešto fino za pojesti, djeluju znatno primamljivije od treninga, "mučenja", pravilne prehrane...

Kako tome doskočiti?

- Ne postoji super lagani način, neki čarobni štapić koji će nam dovođenje u formu učiniti ekstra laganim.

Ali postoji način koji će nas sigurno dovesti do cilja. Radi se o tome da prestanemo ovisiti o motivaciji, te da razvijemo vojničku disciplinu.

Da bismo to mogli, prvo moramo sami sa sobom riješiti ZAŠTO želimo zdravije živjeti?

Da poživimo dulje i kvalitetnije?

Da budemo bolji uzori vlastitoj djeci? Da budemo produktivniji na poslu i tako si omogućimo napredovanje i bolje prihode? Da izgledamo bolje?

Koji god bio razlog, svatko ga mora za sebe definirati.

Kad smo to napravili, moramo sami sebe obećati da ćemo barem mjesec dana redovito trenirati, bez obzira dalo nam se ili ne. I tih mjesec dana moramo odraditi, koliko god nam se opcija prestanka činila privlačnom.

Ako izdržimo tih mjesec dana u kojima ćemo redovito trenirati, kvalitetno se hraniti i dovoljno spavati, već i nakon mjesec dana osjetit ćemo toliko dobre efekte da će nam biti žao prestati, pojašnjava Srakočić.

- Nesumnjivo, stvorit ćemo naviku novog, zdravijeg životnog stila. Zaključak: odradite kvalitetnih mjesec dana. Nemojte odustati nakon tjedan ili dva Odradite minimalno 4 tjedna, pa ako već morate odustati, tad odustanite. Pozitivno je da će jako mali broj ljudi odustati nakon tih mjesec dana jer će benefiti koje će osjetiti biti preveliki i predobri da bi odustali.

Zanimalo me i kako napreduje Srakočićev podcast. 

- Što se podcasta tiče, s obzirom da mi je (još uvijek) samo hobi, zadovoljan sam kako se razvija. Imam velike planove za sami podcast, ali kako trenutno imam neke druge prioritete, to će još malo pričekati. Uglavnom, drago mi je da je Superhuman life Youtube kanal prepoznat kao jedan od najboljih kanala za sve ljude željne vrhunskih tjelesnih i kognitivnih performansi, dugog, zdravog, sretnog i slobodnog života te ću i dalje nastaviti graditi taj mikro svijet, na moje, a nadam se i na zadovoljstvo mojih slušatelja !


 


Reci što misliš!