Ostalo / Intervjui

na kavi s glumcima

Ivica Pucar: Ni šest Roberta deNira ne pomažu ako nemate dobru ekipu

Ivica Pucar: Ni šest Roberta deNira ne pomažu ako nemate dobru ekipu
Bojan Bogdanić

Ivica Pucar, naš poznati glumac, nekad "nazorovac", ovih dana boravi u svom Zadru i ima dobar razlog - glumi u predstavi "Tata" koja je premijerno izvedena u HNK Zadar.

Na programu "Kava s glumcima" Pucar je u društvu dramaturga Filipa Jurjevića otkrio mladim Zadranima brojne detalje iz svog privatnog i profesionalnog života. Razgovor je moderirala Jadranka Svaguša.

Đir po gradu, petak 8. prosinca 2023. Ivica Pucar i Filip Jurjević gostovali na "Kavi s glumcima" u HNK Zadar

A kako je uopće ušao u svijet teatra?

Prvi izbor bio je studij prava, no kako to već zna biti, kada se zaljubio u djevojku koja je gajila strast prema glumi, put ga je doveo do Akademije.

And the rest is history.

Danas kaže ne može zamisliti da radi nešto drugo, a ne isključuje ni povratak u rodni grad. 

- Kad se vratiš kući to je poseban doživljaj. Ljudi me zapravo nekako "vrate", ponekad mi se čini kao da nisam ni otišao...na predstavi Tata bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi u sjajnoj atmosferi, puno smo se smijali, treba nam toga. Znate, neće vam ni šest deNira pomoći ako nemate dobru ekipu, kaže Pucar.

Otvorile su se mnoge teme na susretu s mladima, primjerice o tome kako se rješiti straha od javnog nastupa. Sve je u dobroj pripremi, tvrdi Pucar. U poslu mu jako puno pomaže i glazba, a otkrio nam je i kako je pjevao u klapi, pa su čak došli i do nagrade na kultnom festivalu klapa u Omišu.

Kada je riječ o najdražim ulogama ističe onu Stanleya Kovalskog, a ako bi morao birati između kazališta i filma uvije bi radije izabrao kazalište.

- Osjećaj pred živom publikom je neponovljiv! A svaka nova izvedba na neki način razvija i gradi tu vašu ulogu, zaključio je Pucar. 

Mate Matišić autor teksta i redatelj Zoran Mužić također su sudjelovali na kraju programa Kave s glumcima u prepunom predvorju HNK Zadar.


Reci što misliš!