Ostalo / Intervjui

25 godina rada

Remi (Elemental): Ovaj je koncert bio potvrda. Pobjeda. Izazov!

Remi (Elemental): Ovaj je koncert bio potvrda. Pobjeda. Izazov!

Elemental, kultni zagrebački bend, velikim je subotnjim slavljeničkim koncertom na stadionu Šalata zaokružio 25 godina uspješne karijere.

Elemental je na sceni 25 godina i održao je jedan od najupečatljivijih i glazbeno i vizualno najzadovoljavajućih koncerata u svojoj karijeri. Ispunjen gradski stadion Šalata u subotu 3. lipnja bio je najljepši mogući poklon vjerne publike za srebrnu obljetnicu Elementala. S odvažnim tekstovima i hrabrim istupima, bend je osigurao svoje kultno mjesto u kulturnom i glazbenom miljeu prijestolnice. S pionirskim zvukom gdje su matrice zamijenili punokrvnom bendovskom svirkom, Elemental je izrastao u glazbenu silu koja može pokrenuti baš svaku publiku. 

Predizvođačica Dina Jashari svojim je debitantskim nastupom s pratećim bendom Drugari ostavila sjajan dojam na zagrebačku publiku. Njezin bedroom pop autorski repertoar okupio je ljude i bio odlična priprema za snažan nastup Elementala.

“Ja malo pričam večeras jer mi glas drhti” iskreno je priznala je Mirela Priselac Remi nakon svega nekoliko pjesama.

S emocijama na vrhuncu, Elemental je održao upečatljiv dvoipolsatni nastup kao presjek svoje dugogodišnje karijere. Od uvodne “Hej, sanjalice” do posljednje “Goli i bosi”, koncertni popis bio je sastavljen od pjesama sa svih osam albuma, a posebno su sjajno zvučale “Priroda i društvo”, “Iz dana u dan”, “Crveno”, “Bolji si”... Posebna gošća koncerta bila je Leda Lovrenčić, kći basista Konrada Lovrenčića, “Malena” iz spota iz 2012. godine, sada je već djevojka kojoj je Elemental obilježio život na mnoge načine, a koja je nakratko zamijenila klavijaturista Davora Zanoškog. Uz njih, Ivan Vodopijec - John na bubnjavima, Erol Zejnilović na gitari i prateća vokalistica Vida Manestar čine uigranu ekipu za koju su i Remi i Shot u mnogim intervjuima rekli da su perfektna kombinacija.

Uz set koji se oslanjao na najveće hitove benda, poseban je naglasak bio na pjesmama koje bend nije koncertno izvodio. “Dobar dan”, “Prsti jedne ruke”, “Vidi me sad” i “Dal’ sjećaš se” samo su neke od onih koje su izazvale posebno oduševljenje okorjelih fanova koji su uz bend od samih početaka.

“Puno smo koncerata odsvirali u svom bendovskom životu i teško je nekad biti objektivan i izdvojiti one koji su ti najbolji, ali ponekad se dogodi da koncert ne bude samo svirka, uživancija i zezancija, nego preraste u doživljaj koji ti se ukuca pod kožu, uđe ti u krvotok, postane katarzični trenutak, kako za nas na pozornici, tako i za sve koji su bili tamo i s nama pjevali svaku riječ.

Ovaj je koncert bio katarza. Potvrda. Pobjeda. Izazov da budemo još bolji i jači. Letvica je visoko podignuta, srce kuca glasnije. Hvala vam što smo se zajedno upisali u pobjedničku povijest” rekla je Remi u ime cijelog benda. 

U ovom najimpresivnijem podvigu fizičke izdržljivosti, Elemental je uz ogromnu podršku ljudi iz produkcije održao koncert koji je jedan bitan milestone njihove karijere.

Ovim putem bend želi zahvaliti svom izvršnom producentu Svenu Grbecu, Andriji Santru koji je bio zadužen za light dizajn te Viktoru Krasniću za VJ-ing, službenom fotografu Kristijanu  Smoku, audio crewu (Igor Ivanković, Saša Farkaš, Marinko Belavić, Sven Senečić, Ivan Pavin, Ivan Dušek, Luka Parenta, Domagoj Marić), light crewu (Andrej Tišljarec, Boris Žigić), video crewu (Đorđe Berić), kamermanima (Saša Marković, Hrvoje Zubović, Kristijan Kiš), fotografima (Igor Pavlović, Roman Avdagić) te Promo logistici i Zoranu Biškupiću na izvedbi.

 


Reci što misliš!