tipsy.hr
Danijel Antolović: Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih!
Distributeri su alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijaju nove brendove, prodaju Hrvatska vina diljem Europe kroz web shop wineandmore.com i otvorili su specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.
Danijel Antolović, glavni prodajni predstavnik u Brzoj Distribuciji, stručnjak za promociju novih brandova i slaganje karti s finom cugom naš je sugovornik, jer nas je oduševio novi projekt, a to je specijalizirani podcast! Njegov "partner in crime" je Dario Drmač, s kojim je pokrenuo podcast kao "očaravajuće putovanje kroz cugu i biznis!''
Njihov je cilj publici približiti male tajne uspjeha i zapanjujuće priće iz svijeta koktela i poduzetništva, uz moto - ''Pridružite se avanturi u Tipsy Podcastu i istražite nove visine ugostiteljstva''!
Možeš li nam otkriti kako ste ti i Dario odlučili proširiti svoje aktivnosti s Tipsya na podcast?
Već devetu godinu radimo kao distributeri alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijamo nove brendove praktički od nule, prodajemo Hrvatska vina diljem Europe kroz naš web shop wineandmore.com i konstantno unaprijeđujemo našu specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.
Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih, pa smo tako i došli na ideju Tipsy podcasta. Znali smo da nitko ne radi nešto takvo u regiji, a mi smo jako radoznali i željni smo novog znanja, a podcast je idealan format da uvijek saznaš nešto novo kroz razgovor sa gostima.
Uz podcast snimamo zabavne i edukativne videe za tik tok i instagram, a neki već sada imaju preko 100 tisuća pregleda.
Podcasti su sve jača forma u regiji, koje osobno pratiš?
Sve manje mladih ljudi gleda televiziiju, a sve više gledaju youtube i ostale platforme na internetu. Mi smo to itekako prepoznali.
Ja osobno pratim jako puno “stranih” podcasta kao što je Joe Rogan i The Diary of CEO, a u zadnje vrijeme dosta pratim i Biznis priče iz Srbije koji su napredovali na preko 100 tisuća subscribera u manje od dvije godine, a naravno pogledam ponekad i podcast Inkubator.
Stalno otkrivam neke nove i konstantno proučavam kako poboljšati naš podcast.
Kako birate goste, odnosno, na čemu vam je fokus i gdje snimate?
Kriterij je da gost mora biti povezan sa cugom, kuharstvom ili ugostiteljstvom i da je napravio neki biznis u toj branši. Npr. Pivar, vinar, barmen, brand ambasadori za vrhunska pića, chefovi i mnogi drugi.
Fokus je da ispričaju svoju priču, da mi kao voditelji izvučemo maksimum iz njih i na koncu da naši gledatelji izvuku neku vrijednost iz našeg podcasta.
Snimamo kod nas u firmi gdje nam je trenutno sala za sastanke, a u izradi je novi studio kojeg također sami kreiramo i dizajniramo.
Koliko je po vama jaka hrvatska enogastro scena, odnosno, u razgovorima s gostima, do kojih ste zaključaka nekako stigli?
Hrvatska enogastro scena je poprilično jaka, no fali nam još nekih stvari gdje bi se morali podići na novu razinu i definirati svoj gastronomski identitet. Po meni je nezamislivo da na rivama po Jadranu imate 10 restorana u nizu i da njih osam nudi preko 100 vrsta jela (što je odmah znak da hrana u tom restoranu sigurno nije dobra) i to jela kao pizze, čevapi, pohano i pomes.
Mi smo mediteranska zemlja i takva kuhinja treba biti sa naglaskom na ribu, uz kvalitetne komade mesa, domaće tjestenine i sezonsko povrće. Na dobrom smo putu, ali ove probleme moramo riješiti kako bi privukli još više elitnijih gostiju.
Prepoznaje li se u Hrvatskoj primjerice profesija barmena?
Istina je negdje u sredini. Prije je svako mogao biti konobar, danas to više nije tako. U nedostatku radne snage, ali i kvalitetne radne snage došli smo do toga da se vrhunski barmen iznimno cijeni, ali ih je i dalje ima premalo. To je jedno predivno zanimanje i imamo dovljno vrhunskih barmen škola koje mladi ljudi moraju iskoristiti.
Biti barmen je cijeloživotno obrazovanje, stalno izlaze novi trendovi i ako nisi u toku jako brzo izađeš iz ritma. Ako si kreativan i zanima te cuga, onda se jednostavno moraš okušati u svijetu barmena.
Posjećujete li enogastro manifestacije, i ako da, koje?
Naravno. Redovito smo u Esplanadi na Vinocomu, u Laubi na Vinartu, te na Vinistri. Redovito posjećujemo vinske sajmove u Europi, ali i sajmove gdje tražimo nove whiskye, rumove, ginove itd.
Top pet vina koje bi nam preporučili?
Što se tiče mog skromnog mišljenja ja bi izabrao ovih pet
vina:
Josić Cabernet Sauvignon Superior, Bedalov Castel Zinfandel,
G&J Tvoja Krv i Moja, Milan Pošip, Pasji Rep Zelen. Namjerno
sam naveo vina koja si puno ljudi može priuštiti i neizmjerno
uživati u njima.
I na kraju moja preporuka za gosta iz Zadra, naš nagrađivani kuhar Saša Began!
Prihvaćamo preporuku i svakako ćemo pozvati Sašu da gostuje kod nas, bit će nam čast.
Vezane vijesti
-
U prostoru Matici umirovljenika Kali na Batskom dvoru u ponedjeljak, 16. rujna u 19 sati održat će se večer sjećanja na prerano preminulu na kaljsku pjesnikinju Milenu Rakvin Mišlov (25. travnja 1955. – 16. rujna 1995.)
-
Na Sveučilištu u Zadru u petak je održano primanje studenata druge godine združenog diplomskog studija Biotehnologija mora.
-
Pretežno oblačno, u Dalmaciji sunčana razdoblja. U unutrašnjosti povremeno kiša, češća prema kraju dana. Na Jadranu kiša samo mjestimice, uglavnom na jugu u noći i ujutro.
-
'Riječ je o složenoj drami, realističnom filmu koji se klati na rubu jezovitog, čiji sam naslov upućuje na ideju da u svakoj našoj prosudbi postoje nijanse sive.' - Peter Bradshaw, The Guardian
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra izgubili su u finalu turnira „Široki 2024“ od Budućnosti VOLI rezultatom 63-79. Budućnost je potvrdila reputaciju jednog od najtežih protivnika Zadra, budući da je ovo bila osma u nizu pobjeda Podgoričana u posljednje dvije i pol godine.
-
Umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u unutrašnjosti povremeno kiša, osobito u prvom dijelu dana prema istoku i obilna.
-
U nedjelju, 15. rujna u 19 sati, u crkvi sv. Nikole, održat će se sljedeći koncert 6. izdanja Zadar Organ Festivala.
-
Iran je u subotu lansirao istraživački satelit u orbitu pomoću rakete koju je izradila Islamska revolucionarna garda, izvijestili su državni mediji, prenosi Reuters.
Reci što misliš!