Ostalo / Intervjui

tipsy.hr

Danijel Antolović: Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih!

Danijel Antolović: Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih!

Distributeri su alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijaju nove brendove, prodaju Hrvatska vina diljem Europe kroz web shop wineandmore.com i otvorili su specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.

Danijel Antolović, glavni prodajni predstavnik u Brzoj Distribuciji, stručnjak za promociju novih brandova i slaganje karti s finom cugom naš je sugovornik, jer nas je oduševio novi projekt, a to je specijalizirani podcast! Njegov "partner in crime" je Dario Drmač, s kojim je pokrenuo podcast kao "očaravajuće putovanje kroz cugu i biznis!'' 

Njihov je cilj publici približiti male tajne uspjeha i zapanjujuće priće iz svijeta koktela i poduzetništva, uz moto - ''Pridružite se avanturi u Tipsy Podcastu i istražite nove visine ugostiteljstva''!

Možeš li nam otkriti kako ste ti i Dario  odlučili proširiti svoje aktivnosti s Tipsya na podcast?

Već devetu godinu radimo kao distributeri alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijamo nove brendove praktički od nule, prodajemo Hrvatska vina diljem Europe kroz naš web shop wineandmore.com i konstantno unaprijeđujemo našu specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.

Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih, pa smo tako i došli na ideju Tipsy podcasta.  Znali smo da nitko ne radi nešto takvo u regiji, a mi smo jako radoznali i željni smo novog znanja, a podcast je idealan format da uvijek saznaš nešto novo kroz razgovor sa gostima.

Uz podcast snimamo zabavne i edukativne videe za tik tok i instagram, a neki već sada imaju preko 100 tisuća pregleda.

Podcasti su sve jača forma u regiji, koje osobno pratiš?

Sve manje mladih ljudi gleda televiziiju, a sve više gledaju youtube i ostale platforme na internetu. Mi smo to itekako prepoznali.

Ja osobno pratim jako puno “stranih” podcasta kao što je Joe Rogan i The Diary of CEO, a u zadnje vrijeme dosta pratim i Biznis priče iz Srbije koji su napredovali na preko 100 tisuća subscribera u manje od dvije godine, a naravno pogledam ponekad i podcast Inkubator.

Stalno otkrivam neke nove i konstantno proučavam kako poboljšati naš podcast.

21c211857693bb40b428df0ed3aecd21.jpg?v=2Kako birate goste, odnosno, na čemu vam je fokus i gdje snimate?

Kriterij je da gost mora biti povezan sa cugom, kuharstvom ili ugostiteljstvom i da je napravio neki biznis u toj branši. Npr. Pivar, vinar, barmen, brand ambasadori za vrhunska pića, chefovi i mnogi drugi.

Fokus je da ispričaju svoju priču, da mi kao voditelji izvučemo maksimum iz njih i na koncu da naši gledatelji izvuku neku vrijednost iz našeg podcasta.

Snimamo kod nas u firmi gdje nam je trenutno sala za sastanke, a u izradi je novi studio kojeg također sami kreiramo i dizajniramo. 

Koliko je po vama jaka hrvatska enogastro scena, odnosno, u razgovorima s gostima, do kojih ste zaključaka nekako stigli?

Hrvatska enogastro scena je poprilično jaka, no fali nam još nekih stvari gdje bi se morali podići na novu razinu i definirati svoj gastronomski identitet. Po meni je nezamislivo da na rivama po Jadranu imate 10 restorana u nizu i da njih osam nudi preko 100 vrsta jela (što je odmah znak da hrana u tom restoranu sigurno nije dobra) i to jela kao pizze, čevapi, pohano i pomes.

Mi smo mediteranska zemlja i takva kuhinja treba biti sa naglaskom na ribu, uz kvalitetne komade mesa, domaće tjestenine i sezonsko povrće. Na dobrom smo putu, ali ove probleme moramo riješiti kako bi privukli još više elitnijih gostiju. 

Prepoznaje li se u Hrvatskoj primjerice profesija barmena? 

Istina je negdje u sredini. Prije je svako mogao biti konobar, danas to više nije tako. U nedostatku radne snage, ali i kvalitetne radne snage došli smo do toga da se vrhunski barmen iznimno cijeni, ali ih je i dalje ima premalo. To je jedno predivno zanimanje i imamo dovljno vrhunskih barmen škola koje mladi ljudi moraju iskoristiti.

Biti barmen je cijeloživotno obrazovanje, stalno izlaze novi trendovi i ako nisi u toku jako brzo izađeš iz ritma. Ako si kreativan i zanima te cuga, onda se jednostavno moraš okušati u svijetu barmena. 

Posjećujete li enogastro manifestacije, i ako da, koje? 

Naravno. Redovito smo u Esplanadi na Vinocomu, u Laubi na Vinartu, te na Vinistri. Redovito posjećujemo vinske sajmove u Europi, ali i sajmove gdje tražimo nove whiskye, rumove, ginove itd.

Top pet vina koje bi nam preporučili?

Što se tiče mog skromnog mišljenja ja bi izabrao ovih pet vina:
Josić Cabernet Sauvignon Superior, Bedalov Castel Zinfandel, G&J Tvoja Krv i Moja, Milan Pošip, Pasji Rep Zelen. Namjerno sam naveo vina koja si puno ljudi može priuštiti i neizmjerno uživati u njima.

I na kraju moja preporuka za gosta iz Zadra, naš nagrađivani kuhar Saša Began! 

Prihvaćamo preporuku i svakako ćemo pozvati Sašu da gostuje kod nas, bit će nam čast.


 


Reci što misliš!