tipsy.hr
Danijel Antolović: Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih!
Distributeri su alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijaju nove brendove, prodaju Hrvatska vina diljem Europe kroz web shop wineandmore.com i otvorili su specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.
Danijel Antolović, glavni prodajni predstavnik u Brzoj Distribuciji, stručnjak za promociju novih brandova i slaganje karti s finom cugom naš je sugovornik, jer nas je oduševio novi projekt, a to je specijalizirani podcast! Njegov "partner in crime" je Dario Drmač, s kojim je pokrenuo podcast kao "očaravajuće putovanje kroz cugu i biznis!''
Njihov je cilj publici približiti male tajne uspjeha i zapanjujuće priće iz svijeta koktela i poduzetništva, uz moto - ''Pridružite se avanturi u Tipsy Podcastu i istražite nove visine ugostiteljstva''!
Možeš li nam otkriti kako ste ti i Dario odlučili proširiti svoje aktivnosti s Tipsya na podcast?
Već devetu godinu radimo kao distributeri alkoholnih pića u Hrvatskoj, razvijamo nove brendove praktički od nule, prodajemo Hrvatska vina diljem Europe kroz naš web shop wineandmore.com i konstantno unaprijeđujemo našu specijaliziranu web trgovinu tipsy.hr.
Uvijek smo težili tome da budemo drugačiji od drugih, pa smo tako i došli na ideju Tipsy podcasta. Znali smo da nitko ne radi nešto takvo u regiji, a mi smo jako radoznali i željni smo novog znanja, a podcast je idealan format da uvijek saznaš nešto novo kroz razgovor sa gostima.
Uz podcast snimamo zabavne i edukativne videe za tik tok i instagram, a neki već sada imaju preko 100 tisuća pregleda.
Podcasti su sve jača forma u regiji, koje osobno pratiš?
Sve manje mladih ljudi gleda televiziiju, a sve više gledaju youtube i ostale platforme na internetu. Mi smo to itekako prepoznali.
Ja osobno pratim jako puno “stranih” podcasta kao što je Joe Rogan i The Diary of CEO, a u zadnje vrijeme dosta pratim i Biznis priče iz Srbije koji su napredovali na preko 100 tisuća subscribera u manje od dvije godine, a naravno pogledam ponekad i podcast Inkubator.
Stalno otkrivam neke nove i konstantno proučavam kako poboljšati naš podcast.
Kako birate goste, odnosno, na čemu vam je fokus i gdje snimate?
Kriterij je da gost mora biti povezan sa cugom, kuharstvom ili ugostiteljstvom i da je napravio neki biznis u toj branši. Npr. Pivar, vinar, barmen, brand ambasadori za vrhunska pića, chefovi i mnogi drugi.
Fokus je da ispričaju svoju priču, da mi kao voditelji izvučemo maksimum iz njih i na koncu da naši gledatelji izvuku neku vrijednost iz našeg podcasta.
Snimamo kod nas u firmi gdje nam je trenutno sala za sastanke, a u izradi je novi studio kojeg također sami kreiramo i dizajniramo.
Koliko je po vama jaka hrvatska enogastro scena, odnosno, u razgovorima s gostima, do kojih ste zaključaka nekako stigli?
Hrvatska enogastro scena je poprilično jaka, no fali nam još nekih stvari gdje bi se morali podići na novu razinu i definirati svoj gastronomski identitet. Po meni je nezamislivo da na rivama po Jadranu imate 10 restorana u nizu i da njih osam nudi preko 100 vrsta jela (što je odmah znak da hrana u tom restoranu sigurno nije dobra) i to jela kao pizze, čevapi, pohano i pomes.
Mi smo mediteranska zemlja i takva kuhinja treba biti sa naglaskom na ribu, uz kvalitetne komade mesa, domaće tjestenine i sezonsko povrće. Na dobrom smo putu, ali ove probleme moramo riješiti kako bi privukli još više elitnijih gostiju.
Prepoznaje li se u Hrvatskoj primjerice profesija barmena?
Istina je negdje u sredini. Prije je svako mogao biti konobar, danas to više nije tako. U nedostatku radne snage, ali i kvalitetne radne snage došli smo do toga da se vrhunski barmen iznimno cijeni, ali ih je i dalje ima premalo. To je jedno predivno zanimanje i imamo dovljno vrhunskih barmen škola koje mladi ljudi moraju iskoristiti.
Biti barmen je cijeloživotno obrazovanje, stalno izlaze novi trendovi i ako nisi u toku jako brzo izađeš iz ritma. Ako si kreativan i zanima te cuga, onda se jednostavno moraš okušati u svijetu barmena.
Posjećujete li enogastro manifestacije, i ako da, koje?
Naravno. Redovito smo u Esplanadi na Vinocomu, u Laubi na Vinartu, te na Vinistri. Redovito posjećujemo vinske sajmove u Europi, ali i sajmove gdje tražimo nove whiskye, rumove, ginove itd.
Top pet vina koje bi nam preporučili?
Što se tiče mog skromnog mišljenja ja bi izabrao ovih pet
vina:
Josić Cabernet Sauvignon Superior, Bedalov Castel Zinfandel,
G&J Tvoja Krv i Moja, Milan Pošip, Pasji Rep Zelen. Namjerno
sam naveo vina koja si puno ljudi može priuštiti i neizmjerno
uživati u njima.
I na kraju moja preporuka za gosta iz Zadra, naš nagrađivani kuhar Saša Began!
Prihvaćamo preporuku i svakako ćemo pozvati Sašu da gostuje kod nas, bit će nam čast.
Vezane vijesti
-
Svoj šesti naslov prvaka bivše države KK Zadar osvojio je na dan svog rođendana, 26. travnja 1986. godine.
-
Aminess Avalona Camping Resort 5* će sa svojih 180 bazena, vrhunskim smještajem, sportskim i animacijskim sadržajima visoko podignuti kvalitetu ukupne turističke ponude otoka Paga i srednje Dalmacije
-
Festival cvijeća, u organizaciji Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, počeo je danas u Sv. Filipu i Jakovu.
-
Izložba naziva "Grafička igra 18 plus" otvara se u Kapetanovoj kuli u ponedjeljak, 29. travnja u 19 sati
Izdvojeno
-
Europski parlament u srijedu je zatražio strože kažnjavanje nasilja nad ženama i učinkovitiju pomoć žrtvama usvojivši direktivu koja će, smatraju eurozastupnici, biti "prekretnica" u nastojanju da se suzbije takvo nasilje u Europi..
-
-
Žanr horor filma posljednjih 10, 15 godina proživljava pravu renesansu, a za to je zaslužan i dobar dio autora iz udaljene nam Australije. Od ''The Babadooka'', preko ''Relica'' i ''Bloody Hell'' pa sve do prošlogodišnje senzacije ''Talk to Me'', ta je zemlja postala legitiman izvor reinvencije ovog, kod publike i dalje jako dragog žanra, a to se dokazuje i s filmom ''Late Night with the Devil'' koji ubacuje neke prilično dobre i svježe ideje kroz dobro 'iscijeđenu' tematiku demonske opsjednutosti.
-
Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, sinoć 25. travnja, otvoren je 37. salon mladih.
Reci što misliš!