Ostalo / Intervjui

irena jurjević, zadarska psihoterapeutkinja

Sustavom vježbi moguće je olakšati simptome većih životnih trauma i gubitaka

Sustavom vježbi moguće je olakšati simptome većih životnih trauma i gubitaka
Humani studio

Irena Jurjević, zadarska psihoterapeutkinja, mag.paed., mag.soc,proteklog je vikenda u Zagrebu dovršila treći, finalni modul edukacije za TRE trenere pod vodstvom Riccarda Cassianija.

Očekuje je još šest supervizija, no nakon toga Zadar će dobiti svog prvog TRE trenera specijaliziranog u ovom pristupu za rad na traumama.

TRE (trauma releasing exercises) je sustav vježbi koji se uz nadzor trenera/terapeuta pokazao kao izvrsno sredstvo u radu s traumom i PTSP-om, a posebno je proširen i široko se koristi među vojnim i ratnim veteranima, s kojima je David Berceli (tvorac vježbi) najviše i tesao svoje iskustvo i metodologiju.

TRE se može koristiti za svakodnevno olakšavanje stresnih događanja, ali i za olakšavanje simptoma većih životnih trauma i gubitaka.

1e1686490b6d259b43ca7f94fecb0d02.jpg?v=2Uz završena dva stupnja EMDR psihoterapijskog pristupa za rad na traumama (čime je stekla redovno članstvo u nacionalnom udruženju EMDR Hrvatska), te posebnu dodatnu edukaciju u radu sa disocijativnim traumatskim manifestacijama kod Rogera Solomona (višeg predavača američkog EMDR instituta), održanoj u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu, Irena se svojim radom na području psihoterapije u posljednje dvije godine svrstala među rijetke, visoko specijalizirane hrvatske stručnjake u radu na traumama.


Reci što misliš!