Ostalo / Intervjui

ženska snaga

Vrag odnia i prišu! Zadarske novinarke pokreću novu mozaičnu emisiju uživo

Vrag odnia i prišu! Zadarske novinarke pokreću novu mozaičnu emisiju uživo

Sjedimo u atriju Gradske knjižnice, u debeloj hladovini, uz kavu i Cedevitu, ali ovaj put mikrofon nije tu, a nema ni kamere. Ipak, posao je posao - vodim bilješke u notes jer intervjuiram svoje kolegice, Katinu Vrsaljko i Silviju Jurin i to s dobrim razlogom.

Jedna je Yin, druga je Yang, slične su ali i različite, obje s različitim putem u zadarskim medijskim vodama, ali pred njima je nova plovidba. Na televiziji Diadora pokrenule su novi projekt. POMALO! Vrag odnia i prišu!

- Riječ je o mozaičnoj emisiji koja će se emitirati u jutarnjem terminu, od 8 do 11 sati, uživo. Jedna od nas bit će u studiju, a druga na terenu. Imat ćemo i goste i mnoga iznenađenja, kaže nam Katina Vrsaljko, iza koje je gotovo dva desetljeća rada u tiskanom mediju (Zadarski list) i čiji su tekstovi dotaknuli gotovo sve teme i područja, od najava izložbi, predstava, do velikih reportaža i intervjua.

Entuzijazma ne nedostaje.

- Za mene je rad na televiziji nešto svježe, dinamično, ali i ne razlikuje se previše od onoga što sam do sada radila. Veselim se novim stvarima i vjerujem da ću i dalje dati sve od sebe.

245b0ce196176740d4caae58a38125b1.jpg?v=2Silvija Jurin po struci je mag. marketinga, ali iza nje je također dosta "utakmica".

Manekenske vode zamjenila je medijima, mikrofon joj je treća ruka, opuštena je i ležerna novinarka s kojom mnogi individualci i udruge vole surađivati jer "ima žicu".

89cec12f2ab7acddca0953e645acf265.jpg?v=2Njezini su prilozi na televiziji uvijek zanimljivi, jer, kako kaže, ona ne može bez ljudi.

- Ljudi su priče. Volim ljude, volim dobre ljude, ne mogu bez njih. Kad smo bili u teškoj pandemijskoj situaciji i zatvoreni, kada nije bilo skoro ničega, posebno sam tada osvjestila koliko je ovo dinamičan posao. Tereni su odlična stvar, volim se naći "on the spot" i super mi je što su nam za emisiju "Pomalo! Vrag odnija i prišu" dali jako puno slobode. Možemo biti kreativne, dati si, kako se kaže, lufta.

Fokusirat će se na važne priče, ali isto tako, pokušati rješavati i neke probleme.

- Otvorili smo poseban broj za naše gledatelje i pozvat ćemo ih da nam se javljaju. Želimo čuti njihov stav, njihove probleme i ako možemo - na terenu ćemo ih probati rješiti, kaže Katina.

b594e0dc75deaf593853a2a4e481f2b9.jpg?v=2Ivana Maslač radi produkciju emisije, a realizator će biti Jurica Lokas. Uz već uhodanu ekipu kamermana, Pomalo! Vrag odnija i prišu ima i svoj vizual, a vrijedi istaknuti i kako je prešao i lokalne okvire.

Korak prema nacionalnom realizirat će se u smislu javljanja iz drugih gradova, poput Zagreba, Rijeke, Šibenika, Splita. Suradnja je to s TV Mrežom, a pokrenut će se priča i kroz društvene mreže jer ćemo emisiju moći pratiti uživo na Facebooku. 

Katina i Silvija još su nam ispričale i kako se zapravo dugo poznaju - dijelile su školske klupe u gimnaziji Vladimira Nazora i plesale kod Elle Dušević. Zanimljivo je to kako su se nakon dugo vremena ponovo našle zajedno, a poznavajući njihove sklonosti i vedar pristup, očekuje nas jedna zaista zanimljiva medijska avantura.

Želimo im sreću - startaju u ponedjeljak, 13. lipnja!


Reci što misliš!