Ostalo / Intervjui

vanja tokić ususret svjetskom prvenstvu

Sad je ostalo dati sve od sebe i donijeti novu medalju u naš grad!

Sad je ostalo dati sve od sebe i donijeti novu medalju u naš grad!
Foto: Žeminea Čotrić

U potrazi za inspirativnim ljudima i njihovim pričama u našem gradu, provjerili smo što se događa kod naše "superzadranke", Vanje Tokić, koja na svojevrstan način broji sitno do velike prilike, još jednog izlaska na pozornicu svjetskog natjecanja u bodybuildingu.

Draga Vanja, reci nam u kojoj si sada fazi, odnosno, koliko još vremena imaš? Od našeg zadnjeg razgovora sjećam se da si nam rekla kako se nisi opuštala pretjerano za vrijeme blagdana, te si prionula ''na posao''!

- Tako je, ušla sam u zadnjih šest tjedana priprema. Sad radim čistu definiciju. Treninzi su koncipirani na način da radim s manjom kilažom nego inače, više ponavljanja i sa minimalnom pauzom između serija. Pripremam se za kategoriju Pro top model.

Koje si promjene uvela u odnosu na dosadašnji plan treninga?

- Kardio je ubačen 3 puta tjedno po 20- 30 minuta, iako dnevno napravim preko 12000 koraka.

Znam da je ovo faza u kojoj se balansira i s makronutrijentima. Konkretno, što je sada kod tebe na meniju?

- Prehrana je sada drugačija, omjer ugljikohidrata i proteina se zamijenio. Više proteina, manji unos ugljikohidrata. Najčešće je to piletina, oslić, bjelanjci jaja, a od suplemenata koristim Omegu3, magnezij, vitamin C. Voda je na 4 litre dnevno. Nije lako. Pripreme same po sebi su teške još kad tomu nadodaš redovan posao koji je po prirodi posla stresan i vrlo odgovoran - mislim da me spašava moja volja koja je stvarno nevjerojatna. Od danas sam opet ubacila i jutarnji trening, od 5-6 prije posla. Iskreno, ma koliko bilo teško i spartanski, znam da se isplati i da će konačni rezultat rada, truda i odricanja biti medalja!

Možeš li nam reći - kako dalje, s obzirom da je ostalo tako malo vremena? Imaš li još neke ciljeve?

- Zadovoljna sam postignutim za sada, obzirom da većeg opuštanja nisam imala od prošle godine. Sad je ostalo dati sve od sebe i donijeti novu medalju u naš grad. Svjetsko prvenstvo će se održati u Kopru u Sloveniji 4 6.2022. Iza toga je Europsko prvenstvo u Italiji, Salerno, 25 6.2022 te se nadam da ću i tu sudjelovati! 


Reci što misliš!