Ostalo / Intervjui

ivan stiblik

Vraća nam se omiljeni Zadar Wine festival i to u osvježenom, proširenom izdanju i na novoj lokaciji

Vraća nam se omiljeni Zadar Wine festival i to u osvježenom, proširenom izdanju i na novoj lokaciji
Bojan Bogdanić

Zaokružite sljedeće datume: 1. i 2. travnja! Razlog je više nego dobar - vraća nam se omiljeni Zadar Wine festival i to u osvježenom, proširenom izdanju i na novoj lokaciji.

Pandemija koronavirusa omela je planirane datume u protekle dvije godine, ali kako se sve nekako već vraća na staro normalno, napokon je došlo vrijeme i za povratak Zadar Wine festivala!

Razgovarali smo s Ivanom Stiblikom, organizatorom festivala, koji nam je najavio kako se jako veseli povratku mnogima omiljenoj manifestaciji koju je odlučio podići na još veću razinu.

Spoj vinara, ugostitelja, hotelijera i ljubitelja vina vraća se s novom energijom i bit će zasigurno još jedan dokaz kako u Hrvatskoj imamo proizvođače kao važne sudionike u identifikaciji i promociji turizma.

a9afd3512243698309af6354fd069944.jpg?v=2- Zadar Wine festival odvijat će se u dvorani Krešimira Ćosića. Odaziv je odličan, prijave stižu iz cijele Hrvatske, i već sada možemo najaviti stotinjak izlagača. Do 20. ožujka planiramo definirati cjelokupni program i zaključiti prijave. Mislim da smo se svi pomalo zaželjeli kvalitetnih događanja, a naša vinska priča zaista je vrijedna toga.

Prvi puta ulazimo u ovaj prostor, ali isto tako, festival će dobiti jednu lijepu gastronomsku dimenziju. Naime, želimo da bude što ugodnije i izlagačima i posjetiteljima, pa ćemo imati i niz gostujućih chefova, uz koncept modernog street fooda. Dakle, zadarski Street food festival bit će nam svojevrsno gostovanje, čemu se izuzetno veselimo. Bit će i mesnog i ribljeg menija, uz vrhunske chefove kao goste iznenađenja, a sve skupa će zaokružiti i glazbeni dio programa. 

No već kroz mjesec ožujak Stiblik nam je najavio sjajne masterclassove, koji će se odvijati u Falkensteiner resortu u Punta Skali kod Zadra te će fokus biti na vinima, pivu, destilatima, a očekuje se i gostovanje vrhunskog sommeliera piva. 

Nastavlja se ova lijepa vinska priča i kroz lipanj! 

- Od 3. do 5. lipnja imat ćemo Dane maraštine na Poluotoku, a onda idemo na ljetni dio projekta, koji će imati postojeći sadržajni koncept ali ćemo biti na jednoj pomalo zanemarenoj lokaciji koja mi se učinila zanimljivom baš za Wine festival, a to je Perivoj Jarula ispod bedema. Tamo ćemo imati Summer edition wine festivala i to 1. i 2. u mjesecu srpnju, kolovozu i rujnu. 

"Prvi u misecu" zapamtit ćemo kao vrijeme kada će se u zadarskom malom perivoju provoditi ugodne tople ljetne večeri i ispijati dobra vina uz glazbu uživo. 

Područje grada Zadra, zadarsko zaleđe i otoci formirali su značajno tržište za plasiranje najboljih vina Hrvatske i svijeta, a Zadar Wine Festival pruža izvrsnu mogućnost za predstavljanje vina i ostvarivanje novih poznanstava.

Sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije ovog vrhunskog festivala u Zadru.

 


Reci što misliš!