Ostalo / Intervjui

igrajmo se

Matija Šango-Šimurina: Uvijek želimo biti autentični i drugačiji

Matija Šango-Šimurina: Uvijek želimo biti autentični i drugačiji
Iva Perinčić

Uvijek vesela i entuzijastična ekipa okupljena oko udruge Igrajmo se ovih je dana krenula u nove izazove. Provjerili smo što rade s Matijom Šango Šimurina.

Kada ste započeli raditi?

- Još smo uvijek na istoj lokaciji, u prostorijama Pomorske škole, a počeli smo 13. rujna. Polaznici su raspoređeni  u grupe po uzrastu sukladno epidemiološkim mjerama.
Trenutno još traju upisi i grupe još nisu finalne, ali u našim je grupama broj uvijek ograničen prvenstveno zbog kvalitete rada, stoga u tom dijelu rada cjelokupna situacija nije nam pretjerano narušila organizaciju.

Pretpostavljam da ćete tek tada razmišljati o radu na predstavi?

- Nakon što finaliziramo grupe kreće rad na predstavi, a to bi bilo u listopadu.

Što trenutno radite u grupama?

- U ovoj fazi rada polaznici prolaze uvodni dio edukacije i programa dramske pedagogije, koji je ujedno i priprema za rad na nadolazećem materijalu. Već drugu godinu za redom intenzivno nastavljamo s autorskim radom baveći se temama koje su prije svega zanimljive uzrastima s kojima radimo (djeci i mladima od 7 do 18.godina), a istom predstavljaju pitanja o kojima treba govoriti glasnije.

Nije lako u vremenu pandemije planirati i imati strogo zadane ciljeve.

Tako je, ali eto, nadamo se što "normalnijim" okolnostima izvedbe i realizacije programa kojega planiramo za prosinac. U Novoj godini nadamo se nastavku rada na materijalu za kojega vjerujemo da će kao i uvijek biti drugačiji i izazovniji kako djeci tako i cjelokupnom autorskom timu, od onog prethodnog.

 


Reci što misliš!