Ostalo / Intervjui

16 autora, 16 lokacija, jedan grad!

Zadar je dobio posebnu kulturno turističku razglednicu

Zadar je dobio posebnu kulturno turističku razglednicu

Bezbroj puta pitala sam se zašto turisti koji dolaze u Zadar nemaju priliku, umjesto vrećica lavande i maslinovog ulja, sa sobom ponijeti jednu punokrvnu zadarsku knjigu? Knjiga je divan suvenir, uspomena, kulturno turistička razglednica.

A jedna takva ovih je dana ugledala ''svjetlo dana'' i čeka na svoju promociju. Prof. Rafaela Božić urednica je knjige. Kazala nam je kako je projekt trajao nešto dulje zbog svima poznatih pandemijskih prilika. ''Zadar – poetska razglednica'' prva je knjiga biblioteke Razglednica Sveučilišta u Zadru.

Krije 16 autora, 16 pjesama i 16 lokacija - fotografija autora, a pjesme su prevedene na čak osam jezika - latinski, engleski, talijanski, njemački, ruski, francuski, španjolski i češki. 

Pjesme su pisali Slavko Mikolčević, Roberto Vodanović Čopor, Franko Sorić,
Martina Vidaić, Rafaela Božić, Frane Herenda, Mirko Jamnicki Dojmi, Ivica Ušljebrka
Želimir Periš, Emilija Vučkov Mijatović , Vanda Babić, Iva Pejković, Staša Aras, Vanda Miksić, Mirjana Mrkela, Danijela Berišić Antić. 

40901e186052cd68def7342df6b6e767.jpg?v=2Uz neke već ''poznate'' zadarske lokacije, ovjekovječene su Sfinga, Pet nebodera, kino Pobjeda, bivša tvornica Bagat... Fotografije je radila Adrijana Vidić. U zbirci je i karta s lokacijama kao mali vodič i pozivnica za vlastito istraživanje grada Zadra.

Cijena knjige je 75 kuna i za sad je možete naći u sveučilišnoj knjižari Citadela.


Reci što misliš!