Ostalo / Intervjui

moćne klapske žene

Stjepana Sikirić: Za klapu Kapric ovo je jedna od najuspješnijih godina

Stjepana Sikirić: Za klapu Kapric ovo je jedna od najuspješnijih godina

Martina, Jelena, Marija, Stjepana, Tea i dvije Ane! One su klapa Kapric koja ovih dana proživljava neke od najljepših trenutaka. Svaki tjedan ugrabe neku nagradu, a spremaju se i za Festival u talijanskom Arezzu.

Porazgovarala sam tim povodom sa Stjepanom Sikirić, koja se pohvalila uspjesima ove ženske klape, a posebno i činjenicom da u ovoj godini obilježenoj pandemijom nisu odustale od ciljeva. Na radost struke i publike! 

- Cijele se godine radi, a kako je ove godine bilo manje nastupa zbog lockdowna, nismo mislile ni da ćemo uspjeti postići toliko toga. Potrudile smo se koliko smo mogle, uz još neke osobne i zdravstvene probleme u klapi, a kruna nam je bio Omiški festival klapa!

Prema pravilu poslale smo tri pjesme. Pjevale smo od Ljube Stipišića "Mi ne domo ćaću'' (Sprovod), nastala je prema tekstu jednog bračkog pjesnika i jako je zahtjevna emocionalno i interpretativno...druga pjesma koju smo izvele u finalnoj večeri bila je narodna, "Ružice rumena", a obradio ju je naš Vjekoslav Šuljić iz klape Munita.

Pitamo Stjepanu kako su doživjele uspjeh u Omišu.

- Bilo je sjajno, imale smo čak jednu desetku! Nama je ovo drugi srebrni štit iz Omiša, a 2013. kada smo bile debitanti smo dobile nagradu publike. To nam je jako značilo...i 2020. godine osvojile smo srebro od žirija. Nakon Omiša uslijedio je mali preokret, kaže nam Stjepana i opisuje nastup u Kaštel Kambelovcu. Tamo se izvodilo popularne skladbe, a Kapric je izvela Massimovu pjesmu Odjednom ti u obradi Vedrane Šiša.

Naše žene nisu stale na tome, pa su tako bile zapažene na jednoj simpatičnoj manifestaciji - Klapskom maratonu u Opatiji.

Pod maskama!

One su se poigrale idejom Eurosonga. Postale su Maja Blagdan, Tajči, Doris Dragović...

- Moramo to staviti na Youtube, kaže Stjepana. Nadaju se da će uskoro obnoviti svoje nošnje. Zimska i ljetna oprava kod njih su već 10 godina! Prepoznatljive bež haljine s crvenim i zlatnim detaljima zaista trebaju obnovu...

- Bilo je jako lijepo i u Skradinu. Tamo smo nastupile na smotri i osvojile smo nagradu struke za naj bas/alt (Jelena Zore). Prvu nagradu smo dobile za izvedbu izvorne skladbe, ponovo ju potpisuje Vjekoslav Šuljić (klapa Munita).

Planovi?

- Čeka nas Zadvarje 21. kolovoza, a veselimo se Italiji, 26. kolovoza smo u Azzuru na Festivalu zborova i a capella sastava, mislim da ćemo biti jedini iz Hrvatske!

Što još dodati nego - sretno, Kapric! Donesite nam još koju nagradu!

 


Reci što misliš!