Ostalo / Intervjui

ususret koncertu

Jelena Rozga: Obožavam Zadar i uvijek rado prošetam Kalelargom

Jelena Rozga: Obožavam Zadar i uvijek rado prošetam Kalelargom
Miroslava Novak

Jedna od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj, Jelena Rozga, na Valentinovo nastupa u zadarskom klubu Arsenal. Evo što nam je sve otkrila uoči ovog nastupa koji se željno očekuje!

Draga Jelena, dugo te nije bilo u Zadru! Dolaziš nam na jedan od zasigurno najljepših datuma - 14. veljače, Valentinovo, Dan zaljubljenih! Bit će to prava glazbena poslastica za parove, ali i sve one koji uživaju u tvojim emocijama nabijenim pjesmama. Možeš li nam otkriti kakav nas repertoar očekuje, "something old, something new"?

Iznimno se veselim ovom nastupu i nestrpljivo ga iščekujem. Za Zadar i zadarsku publiku me vežu divne uspomene i uvijek se rado vraćam. Drago mi je da ću svojim pjesmama tu večer ljubavnim parovima a i svim drugim uljepšati dan ljubavi. Divno je biti dio nečijih uspomena i sjećanja. Bit će to šarolik repertoar, od pjesama na kojima ćemo ludo plesati do predivnih balada idealnih za romantični ples.

"Sveto pismo" vrti se na svim radio postajama, već je postala važna pjesma u tvojoj karijeri. Provjeren tim Huljić iza tebe je već godinama. Jesi li ikada dolazila u situaciju da se pitaš treba li možda neka luda promjena, možeš li nam opisati koja je to čarolija koja nastaje u vašoj suradnji?

Dugogodišnje povjerenje, to je ključ uspjeha svakog rada. Nekada sam pjevala pjesme kako bi ih dobila, danas sam ipak uključena u svaki njen proces, od teksta, glazbe, aranžmana…..sve moram osjetiti, jer tada publika me najbolje osjeti.  Tu nema pretvaranja, to su čiste emocije.

5576958281aeab1ed52dda5f05adda33.jpg?v=2Iza tebe je gotovo 25 godina karijere. Nevjerojatna brojka - zasigurno zatekne i tebe samu. Kada se osvrneš na neke svoje odluke i trenutke koji su bili jako izazovni, bi li ih sve ponovila?

Sve bih isto, svaku pogrešku i svaku odluku bih opet ponovila, jer sve to me danas izgradilo u ono što jesam. Greške su naš najbolji učitelj i pokazatelj. Bitan je konstantan i predan rad na sebi.

Koliko si aktivna na društvenim mrežama ? Znamo da veliku pažnju posvećuješ video spotovima...

Danas generalno svijet percipiramo vizualno. Društvene mreže su iz korijena promijenile način našeg razmišljanja, poslovanja…..no ipak mi se čini da s njima nikad nismo bili bliži a opet nikad tako daleko jedni od drugih. Tehnologija uzima jako puno maha, ne možemo to usporiti, bitan je način na koji je koristimo.  

Pratiš li mlade autore na domaćoj sceni, ima li netko tko ti je zapeo za oko/uho?

Osluškujem i pratim velik broj autora, zanimljiv mi je način na koji oni glazbu doživljavaju i percipiraju…..

Postoji li neka neostvarena suradnja?

Postoji, al možda uskoro postane i stvarnost.

Dalmatinka si od glave do pete. Koje kantune rodnog grada uvijek obilaziš kada te nema neko vrijeme? Hoćeš li imati vremena za kavu na zadarskoj Kalelargi?

Obožavam Zadar i uvijek rado prošetam Kalelargom i popijem kavu, a u Splitu nema meni do đira po mojoj rivi.

Nedavno si gostovala u emisiji s kuharom Davidom Skokom; koja je tvoja omiljena spiza ''na kojoj'' bi mogla biti do kraja života? 

Generalno jedem sve, kada je hrana u pitanju nisam nešto izbirljiva, al da moram birati bila bi to pašta s bilo čim.

Jedna si od moćnih hrvatskih žena na estradi. Moram te pitati jesi li gledala nastup Shakire i JLo na Superbowlu, kako ga komentiraš, s kojom bi ti Kraljicom mogla podijeliti pozornicu da ti se pruži takva prilika?

Obožavam taj nastup, zajedništvo koje je vladalo na sceni, ženska moć i snaga u punom sjaju, al da moram birati bila bi to ipak J.LO.  Žena koja je promijenila standarde u Hollywoodu i ženama iznad 50 dala jedan savim novi pogled na život i karijeru.


Reci što misliš!