Ostalo / Intervjui

ususret koncertu

Aljoša Šerić (Pavel): U Hrvatskoj ne postoji oskudica dobrih pjevača, ali nedostaju kvalitetni autori

Aljoša Šerić (Pavel): U Hrvatskoj ne postoji oskudica dobrih pjevača, ali nedostaju kvalitetni autori

Večeras u 21:30 sati u Arsenalu glazbena poslastica - zajednički koncert grupa Vatra i Pavel. Evo što smo tim povodom priupitali frontmana grupe Pavel, Aljošu Šerića.

Ovo nije vaša prva svirka u Zadru, ali koliko se sjećamo, do sada vas nismo imali prilike čuti u "kombinaciji" s Vatrom. Kako je uopće došlo do ove priče/suradnje?

- Mi i Vatra se družimo jako dugo, Ivan je i moj vjenčani kum i svirali smo već nekoliko puta u ovoj kombinaciji, jednako kao i s Detourom također, to je sve jedna ekipa.

Prijateljstvo ne možeš fejkat, pa smo skužili da dobro funkcioniramo i na stejdžu zajedno bez obzira što sviramo prilično drugačije žanrove muzike, na kraju krajeva imamo i drugačiju publiku, ali i zbog toga je poseban gušt, dokazati publici da je bez obzira na stilove dobra muzika samo dobra muzika.

681e0153df9530d7fb21d1a7502e6cf2.jpg?v=2Iza vas je zaista impresivan glazbeni put koji je, imamo dojam, imao svoju posebnu putanju. Što je nešto što se nameće kao najveći izazov za rock bend u Hrvatskoj danas? Na čemu se nekako treba najviše zadržati, i kako ostati "hladne glave" kada dođe i uspjeh?

- Prvo ne bih rekao da smo rock, možda šlagerski rock, najvažnija, uz talent naravno, je ustrajnost, postavljati stalno nove ciljeve, biti tvrdoglav kad treba, popustiti samo kad je nužno. Što se tiče hladne glave i uspjeha, ne mislim da smo uspjeli, odnosno, vjerojatno nikada neću moći ili htjeti reći da smo uspjeli, jer bi to značilo valjda penziju i sjedenje na lovorikama. Nikad nisam uspijevao, bar po pitanju glazbe, samo pustiti da me povjetarac draška dok prebirem akorde na gitare, uvijek želim bolju pjesmu, bolji stih, bolji aranžman, bolju produkciju. Nikada mi ovo što smo posljednje snimili nije dovoljno dobro.

Gdje ste stali u projektu petog albuma, spominjalo se proljeće 2020.?

- Vjerojatno neće biti do proljeća, sumnjam, fokusirani smo isključivo na singlove, album će bit kada bude, do kraja 2020. vjerojatno. Ne znam koliko ima više smislati izdavati albume, ok, dobiješ par dobrih recenzija, koju nominaciju za Porin, ako ti se baš posreći, i to je to. Glazbeni business ipak počiva sve više na singlovima.

Svira li Pavel i vaše i Antonijine solo pjesme?

- Da, ubacili smo u set listu i jednu moju i jednu njenu, veseli nas, iako pjesme nisu nešto poznate publici, nama ih je gušt svirati.

U posljednje vrijeme ima sve više talent natjecanja na kojima otkrivamo i mlade pjevače. Da sada započinjete, biste li sudjelovali u takvom jednom showu?

- Nikad, ja sam preveliki tremaš za takvo što, neizmjerno se divim tim klincima koji tako smjelo staju na taj podij i pjevaju pred milijunima ljudi, najčešće uživo bez prilike za ispravak, za to je, uz nadarenost, potrebna i izrazita hrabrost. Iako, pošto sam bio producent u Dečakovom timu, i ove sezone sam isto u Voice-u, svim natjecateljima govorim da je najvažnija pjesma, ako ih i sami ne pišu neka nađu nekog frenda s gitarom koji je dobar u tome i neka se samo uhvate pisanja.

U Hrvatskoj ne postoji oskudica dobrih pjevača, ima ih jako puno, tu smo talentirani, ali postoji očiti manjak dobrih autora, utoliko da mislim da bi bilo dobro napraviti neki šou u kojem bi pronalazili talentirane mlade autore, dovoljno je pjevača, dapače previše.
 


Reci što misliš!