Ostalo / Intervjui

Taekwondo

Mladen Uskok: U tijeku je smjena generacija

Mladen Uskok: U tijeku je smjena generacija

Prava iskušenja tek su pred članovima Taekwondo kluba Zadar

Na nedavno završenom juniorskom državnom prvenstvu Hrvatske u taekwondou održanom u Rijeci ukupno je nastupilo 240 natjecatelja iz 38 hrvatskih klubova.

Svoje predstavnike, njih četvero (Antonio Mirkov, Filip Šimunić, Simona Fuzul, Ana Smolić) imao je i Taekwondo klub Zadar. Jedinu medalju za klub i to brončanu, osvojila je ona od koje se to i očekivalo Ana Smolić. O nastupu svojih boraca u Rijeci trener Mladen Uskok kazao je sljedeće.

„Mogu reći da sam zadovoljan iako uvijek može bolje. Treba uzeti u obzir da su svi izuzev Ane početnici u juniorskom uzrastu i da su im ovo tek prva natjecanja i prve borbe u toj starijoj konkurenciji. Bilo je tu prisutno i dosta treme što je i logično tako da se i nisam nadao nekom većem rezultatu. I Antonio, i Filip i Simona su pokazali da imaju potencijala i mogli bi uskoro postići neki zapaženiji rezultat, samo trebaju biti ustrajni i dobro i kontinuirano trenirati".

Ana se morala zadovoljiti broncom

Spomenuli smo da je jedina medalja i to ona brončana, djelo Ane Smolić. Ipak, Ana nas je sve navikla na najviša postolja i zlatne medalje. Kako su izgledale njene borbe u Rijeci.

„Istina je da je Ana većinom prva na natjecanjima na kojima nastupa pogotovo u Hrvatskoj. Ovog puta morala se zadovoljiti trećim mjestom iako je mogla biti i prva. Ukupno je odradila tri borbe, prve dvije je dobila da bi u trećoj izgubila od Marine Sumić. Marina je odličan borac, do nedavno je bila u kategoriji do 51 kg, a sada je prešla u kategoriju iznad, onu do 59 kg.

Ona i Ana znaju se još iz kadetskog uzrasta, obje su stalne članice reprezentacije tako da se jako dobro poznaju. Bio je to dobar meč iz kojeg je na kraju kao pobjednica izašla Marina s jednim bodom razlike iako je i Ana mogla slaviti. Marina je otišla do samog kraja, u finalu je bila bolja i od Antonije Žeravice dok se Ana morala zadovoljiti trećim mjestom. Što je tu je, idemo dalje i čekamo nove izazove".

Neki novi klinci stižu 

I po imenima koja su branila boje TK Zadar u Rijeci vidi se da su tu neki novi klinci, došlo je do smjene generacija koja će se odraditi u hodu i nastojat će se da to prođe što bezbolnije.

„U pravu ste, dosta toga se promijenilo. Nove generacije dolaze, od prije dvije godine najbolji juniori sada su među seniorima i njima treba proći određen period dok se ne uklope i aklimatiziraju na sve to. Isti je slučaj i s kadetima kojih je velik broj prešao među juniore dok ima i dosta onih mladih koji su tek stigli i za koje se još uvijek ne može reći hoće li se baviti i natjecanjima ili će samo trenirati.

Treba proći određen period dok ja ne procijenim koji je od njih za to i spreman. Međutim, činjenica je da djece zainteresirane za taekwondom ima i to je ono što je najvažnije. Sada, koliko njih će se aktivno baviti borbama a koliko samo treniranjem to je druga stvar i nije toliko važno".

Vrlo skoro uslijedit će nova natjecanja na kojima će ponovno nastupiti članovi Taekwondo kluba Zadar. Vjerojatno će neko od tih natjecanja izbaciti i neko novo ime za koje će se u budućnosti još čuti.

„Uopće ne sumnjam u to, sve je to pitanje vremena. Zna se da su sada u našem klubu u prvom planu po rezultatima Ana Smolić i Mate Bogović i ja osobno očekujem da im se ubrzo pridruži još netko. Priliku će dobiti svi, kalendar natjecanja je dosta popunjen tako da će svi moći pokazati koliko su dobro trenirali i što se od njih može očekivati".


Reci što misliš!