Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Ugostiteljskim objektima na Poluotoku neće biti produljeno radno vrijeme

Ugostiteljskim objektima na Poluotoku neće biti produljeno radno vrijeme

Iako čelnici Grada nisu prihvatili ovaj prijedlog, uz obrazloženje da je Poluotok stambena zona, rečeno je da će biti razmotren prijedlog o produljenju radnog vremena barem vikendima i blagdanima

Na današnjem kolegiju gradonačelnika Zvonimira Vrančića i gradskih pročelnika nije prihvaćena inicijativa Turističke zajednice grada Zadra o produljenju turističke sezone, koja bi s, kako turistički djelatnici smatraju, mogla realizirati produljenjem radnog vremena kafića i restorana na Poluotoku.

Naime, predstavnici TZG-a Zadra predlagali su da se sezona produlji od tjedna prije Uskrsa do 15. rujna. U okviru navedenog perioda, tražili su da ugostiteljski objekti rade od 6 do 1:30, a izvan sezone od 6 do 24 sata.

Iako čelnici Grada nisu prihvatili ovaj prijedlog, uz obrazloženje da je Poluotok stambena zona, rečeno je da će biti razmotren prijedlog o produljenju radnog vremena barem vikendima i blagdanima.

Na današnjem je sastanku bilo riječi i o izgradnji dječjeg igrališta na Bilom brigu, budući da nakon puštanja u rad nove zgrade Osnovne škole na tom području gravitira veliki broj djece predškolskog i školskog uzrasta, igralište se nametnulo kao potreban sadržaj.

Prijedlog izgradnje odnosi se na rok do Božića 2010. godine, a Grad bi to koštalo 787.000 kuna.

Ujedno, od danas je pokrenut natječaj za dodjelu javnih priznanja Grada Zadra koja će biti dodijeljena na Svečanoj sjednici za Dan grada.


Reci što misliš!