Ostalo / Grad Zadar

Za učeničke i studentske stipendije 2,6 milijuna kuna

Za učeničke i studentske stipendije 2,6 milijuna kuna

Ukupno će biti dodijeljeno 100 stipendija, odnosno 15 stipendija za učenike srednjih škola, 55 za redovite studente, dok ih je 30 predviđeno za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja

Grad Zadar ove će godine za učeničke i studentske stipendije izdvojiti 2,6 milijuna kuna, a za ovu stavku od svih gradova u Hrvatskoj, jedino više izdvaja samo Zagreb, rečeno je na dašanjem Kolegiju gradonačelnika.

Kao i svake godine, natječaj zastipendije bit će raspisan u studenom. Redovni studenti ostvaruju pravo na nepovratna sredstva, dok oni ne upišu godinu ili ne diplomiraju u roku, novac će morati vraćati. Povrata stipendijskih sredstava oslobođeni su i studenti koji zbog dugotrajne bolesti nisu u mogućnosti redovno izvršavati svoje obveze.

Ukupno će biti dodijeljeno 100 stipendija, odnosno 15 stipendija za učenike srednjih škola, 55 za redovite studente, dok ih je 30 predviđeno za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Srednjoškolske stipendije iznose od 300 do 800 kuna, odnosno 1000 kuna za studente.

Produljen rok za korištenje socijalnih stanova

Što se tiče socijalnih stanova, njih 49 s koliko ih Grad raspolaže, četverogodišnji rok za njihovo korištenje ističe 29. prosinca ove godine.

Pročelnici su se suglasili da se taj rok produlji na još dvije godine.


Reci što misliš!