Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Zbog propusta u javnom natječaju kažnjen djelatnik Odjela za graditeljstvo

Zbog propusta u javnom natječaju kažnjen djelatnik Odjela za graditeljstvo

Najveću polemiku na današnjem je Kolegiju izazvalo utvrđivanje Prijedloga odluke o uvjetima i postupku javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora

Na Kolegiju gradonačelnika, Zvonimir Vrančić pojasnio je probleme koji su nastali prilikom javnog natječaja za izvođenje radova na pristupnoj cesti za trgovački velecentar Vrilo.

-Jedan je djelatnik u Odjelu za graditeljstvo zaboravio uvrstiti u prvi natječaj za izvođača radova dokumentaciju i troškovnik i za te obrtničke radove, kazao je gradonačelnik , istaknuvši da je isti službenik ukoren i kažnjen.

- Mi smo takvo stanje naslijedili, no to isto nije opravdanje za  nastali propust - kazao je Vrančić.

Dodao je također da se ne radi o pogodovanju tvrtki Franto, koja je na ponovljenom natječaju ponovno imala najpovoljniju ponudu za preostali dio radova.

Konačnu odluku donijeti će Gradsko vijeće jer se radi o iznosu koji je veći od milijun kuna.

Gradonačelnik Zadra danas je također odobrio obrtniku Vinku Pavloviću, vlasniku fotokopirnice Centar da u gradskom lokalu u prometnoj Klaićevoj ulici otvori i trafiku.

On se još u svibnju Jagodi Surać požalio da mu posao loše ide, te je tražio dodatnu djelatnost.

-Može, ali uz uvjet da ostavi izradu ključeve, kao stari zanat kojeg želimo sačuvati, kazao je gradonačelnik.

Najveću polemiku na današnjem je Kolegiju izazvalo utvrđivanje Prijedloga odluke o uvjetima i postupku javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora.

Pročelnik, Rajko Jurin, kazao je kako su izmjene posebno bitne kako bi natječaj trajao manje, a samim time bi i prostor manje stajao prazan, odnosno bez isplativosti.

Jedna od promjena jest ta da najbolji ponuditelj može odustati i nakon što dobije na natječaju, a nakon toga ne bi, kao do sada natječaj bio ponovljen, već bi prostor dobio drugi najbolji ponuditelj.

- Mislim da to otvara mnogo mogućnosti za manipulacije, budući da se na natječaj mogu javiti dvije firme istog vlasnika, te jedna da ogromnu ponudu, pobjedi, a zatim odustane te prostor dobije opet njegova tvrtka koja je dala znatno manju ponudu - kazao je Vrančić.

Unatoč protivljenju pročelnika Jurina, u promjene će biti uvrštena dodatna klauzula, da ponuda drugog ponuđača ne smije biti manja od 20% ponude prvog ponuđača.


Reci što misliš!