Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Za blagdansko kićenje Zadra 300.000 kuna

Za blagdansko kićenje Zadra 300.000 kuna

Prošle godine Grad je za novogodišnje ukrase odvojio 400.000 proračunskih kuna, a kako je danas na kolegoju gradonačelnika rekao Zvonimir Vrančić, ove je godine taj projekt zbog mjera štenje jeftiniji

Blagdansko kićenje Zadra započet će nakon blagdana Sv. Krševana, a Gradska uprava za ovaj je posao odabrala tvrtku Marex Elektrostroj d.o.o. kojoj je odobren iznos od 300.000 kuna.

Prošle godine Grad je za novogodišnje ukrase odvojio 400.000 proračunskih kuna, a kako je danas na kolegoju gradonačelnika rekao Zvonimir Vrančić, ove je godine taj projekt zbog mjera štenje jeftiniji.

Na kolegiju je bilo riječi i o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija. Naime, natječaj je trebao biti raspisan sutra, ali kako je izjavio Vrančić, on će biti prolongiran jer je lista od predloženih 19 deficitarnih zanimanja preduga. Datum raspisivanja novog natječaja bit će poznat nakonidućeg kolegija kojije sazvan za utorak, 17. studenoga. 

Ono što je poznato je da će Grad dodijeliti ukupno 100 stipendija i to 15 srednjoškolskih, 30 za studente prve godine, 20 za studente koji se školuju u deficitarnim zanimanjima, 25 za starije studente te 10 za starije studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Na današnjem je kolegiju donesena i odluka o radu ugostiteljskih objekata. Od 1. lipnja do 30. rujna zadarski kafići i restorani moći će biti otvoreni od 6 do 1:30 sati. Što se tiče radnog vremena tijekom održavanja većih manifestacija, gradonačelnik će donositi posebne odluke o produljenju radnog vremena.


Reci što misliš!