Ostalo / Grad Zadar

Kolegij gradonačelnika

Za dežurstva pedijatara Grad osigurao 80 tisuća, a Županija 40 tisuća kuna

Za dežurstva pedijatara Grad osigurao 80 tisuća, a Županija 40 tisuća kuna

Bude li dovoljno novca, idućih godina kućna njega za starije otočane proširila bi se i na druge otoke koji spadaju pod Grad Zadar

Grad Zadar osigurat će za dežurstva 80 tisuća kuna, a Zadarska županija 40 tisuća, kazano je na današnjem kolegiju zadarskog gradonačelnika, javlja HR Radio Zadar

Ovim dogovorom osiguran je nastavak dodatne preventivne mjere zdravstvene zaštite djece. Uz liječnika dežurnom timu je sada priključena i medicinska sestra čime se podiže kvalitet usluge. Gradonačelnik Vrančić ponovio je kako je loša organizacija razlog zbog čega su dežurstva uopće došla u pitanje.

Na današnjem kolegiju najavljeno je kako će grad Zadar od iduće godine proširiti kućnu njegu i na Iž, Ist i Olib. Nakon što je provedeno ispitivanje na otocima te utvrđena velika zainteresiranost i potreba za ovakvu skrb, Grad je odlučio financirati dodatna 3 djelatnika Službe pomoći i njege u kući Doma za odrasle osobe Svetog Frane kako bi se pokrile i potrebe starijih mještana na ova 3 otoka.

Bude li dovoljno novca, idućih godina kućna njega za starije otočane proširila bi se i na druge otoke koji spadaju pod Grad Zadar.Iduće godine trebala bi početi izgradnja Osnovnih škola na Novom Bokanjcu i Crvenim kućama.

Naime, Ministarstvo obrazovanja raspisalo je natječaj za gradnju novih školskih zgrada čime se želi iz škola eliminirati treća smjena. Grad Zadar javio se na natječaj te su prihvaćeni projekti gradnje spomenutih dviju škola.

Grad bi do kraja godine trebao riješiti pitanje vlasništva zemljišta te projektne dokumentacije. Na današnjem kolegiju odlučeno je o raspisivanju postupka javne nabave za izradu projektne dokumentacije za što je grad osigurao 2,2 milijuna kuna.

Ministarstvo će u izgradnji škola sudjelovati sa 70, a Grad Zadar sa 30 posto sredstava. Uz škole bit će izgrađene i dvije školske dvorane koje će financirati Grad.

Građani Zadra mogli bi uskoro ostati bez uobičajene peludne prognoze. Naime, na današnjem kolegiju zadarski gradonačelnik je najavio da bi se zbog štednje, program praćenja vrsta i koncentracije peludnih zrnaca u zraku na području grada Zadra i njegove okolice koji provodi Zavod za javno zdravstvo Zadar od 2006-te godine, provodio svake 4 godine.

 


Reci što misliš!