Ostalo / Grad Zadar

Odbijaju poskupljenje

Zadarski pekari uz manje korekcije ostaju pri starim cijenama kruha

Zadarski pekari uz manje korekcije ostaju pri starim cijenama kruha

Procjenjuje se da građani Hrvatske bace više od 600 milijuna eura kruha na godinu

Kako to obično biva nakon turističke sezone, cijene energenata skaču u nebo a s njima i cijene osnovnih namirnica.

Novi udar na džepove građana stiže ovoga puta od strane pekara koji zbog poskupljenja brašna i plina traže povećanje cijena pekarskih proizvoda od 6 do 10 posto.

No, pojedini proizvođači i neke regije u koje se ubraja i Zadarska već su odbili nametnuti građanima nove novčane namete. Neslužbeno doznajemo da su se najprije oglasili trgovački centri. Budući da uglavnom sami proizvode kruh a samim time i formiraju njegovu cijenu, odbili su poskupljenje.

Druga kategorija je naš najveći proizvođač kruha u Županiji, Tvornica kruha Zadar. Voditelj prodaje Marko Perović za Novi radio kazao je kako je većina asortimana korigirana, ali da cijene najtraženijih artikala bijelog i polubijelog zadarskog kruha ostaju nepromjenjene. Oba inače stoje podjednako - 7 kuna 38 lipa.



Tvornica kruha Zadar d.d., kaže Perović, odlučila se na tu akciju ne iz marketinških razloga, već iz činjenice da se amortizira udar na potrošača nakon turističke sezone.

TKZ također, napominje Perović, već dulje vrijeme ima specijalne ponude i za posebne kategorije potrošača:



Treća su kategorija mali pekari okupljeni u sekciji Pekara obrtničke komore Zadarske županije. U svih je otprilike ujednačena cijena kruha. Štruca bijelog kruha stoji 7, a polubijelog 6 kuna. I one se neće mjenjati, izvjestio nas je predsjednik Sekcije pekara Toma Zimaj:



Paradoks je što se, unatoč visokim cijenama, kruh nažalost, najviše od svih prehrambenih namirnica, baca. Procjenjuje se da građani Hrvatske bace više od 600 milijuna eura kruha na godinu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.