Ostalo / Grad Zadar

Natječaji, projekti, ideje

Niz tema na još jednom kolegiju gradonačelnika

Niz tema na još jednom kolegiju gradonačelnika

Grad Zadar pokrenuo je javni natječaj za dodjelu u zakup 11 poslovnih prostora, kao i za koncesiju za prometovanje turističkog vlakića, neke su od točaka dnevnog reda s danas održanog kolegija gradonačelnika Božidara Kalmete. 11 poslovnih prostora uglavnom se odnose na područje Poluotoka, a javno otvaranje ponuda bit će 8. travnja.

Jedna od važnih točaka ona je koja se odnosi na pripremu rekonstrukcije Ulice dr. Franje Tuđmana.

Darko Kasap zadovoljan je izvršenim radovima, te ističe kako će Bihaćka ulica biti gotova do ljeta. Spoj na Splitsku ulicu još je u tijeku realizacije zbog rješavanja potrebne dokumentacije, no očekuje se da bi i taj dio trebao biti spreman za rekonstrukciju na jesen 2014. godine. 

Niz projekata i aktivnosti danas je gradonačelniku izložio Ivica Katić - ponajviše je toga napravljeno na području poljoprivrede. Kroz 14 mjera poticaja poljoprivrednicima na zadarskom području pomoglo se u navodnjavanju, sufinanciranju polica osiguranja, pomoglo se održavanju manifestacija koje promoviraju domaće proizvođače; a sufinancira se i istraživanje vina zadarske maraštine.

"Na našu inicijativu izmjenjena je zakonska regulativa o načinu prijevoza goriva prema otocima, izborili smo se u tom pogledu'', istaknuo je Katić, te dodao kako je postavljena kompletna signalizacija na otocima sa 176 znakova, te je uređeno pristanište na Ižu. 

Grad Zadar intenzivno radi na postupku izrade Urbanističkog plana uređenja zone Ravnice. "Kada dobijemo definiran plan, idemo u nominaciju za EU projekte. Bit će to jedno dodatno bogatstvo Zadra, tako će naš grad doista dobiti na jednoj novoj funkcionalnosti'', poručio je gradonačelnik. Darko Kasap dodao je kako se radi o spoju modernog i povijesnog Zadra, a Zvonimir Vrančić napomenuo je kako je već po izvedenoj Studiji za navedeni projekt bilo ponuda za komercijalne sadržaje, ali treba poraditi na onim javnim sadržajima i javnim interesima.

Upravni odjel za financije procjenjuje da će za izradu Urbanističkog plana Ravnice odnosno postupak javne nabave biti potrebno 350 tisuća kuna.

Od ostalih točaka dnevnog reda spomenimo još i prijedloge Upravnog odjela za školstvo o kojima je izvjestio pročelnik Joso Nekić - za opremanje zadarskih škola namijenjeno je oko 2,3 milijuna kuna, odnosno 600 tisuća kuna samo za tekuće održavanje. Nekić je spomenuo i cilj svojeg odjela - otvaranje produženog boravka u svim zadarskim školama.

"Za sada imamo četiri škole s produženim boravkom, to su OŠ Krune Krstića, Zadarski otoci, Stanovi i Petar Preradović. Pokušavamo osigurati prostor u OŠ Šime Budinića, tzv. ''plavi salon'', te uređujemo prostor u OŠ Bartula Kašića. Grad Zadar izdvaja sredstva za učitelje, a roditelji samo plaćaju obrok'', kazao je Nekić.

Na kolegiju gradonačelnika pregledan je i popis imenovanja povjerenika Civilne zaštite, sredstva za nacionalne manjine (62.775 kuna neto), odobrena je isplata 247.250 kuna Razvojnoj agenciji Zadarske županije za osnivanje Agencije "Zadra nova", te 921.000 kuna Čistoći za nabavu opreme na otocima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.