Ostalo / Grad Zadar

Skinuta točka s dnevnog reda

Oporba: kako ćete namještati natječaje?

Oporba: kako ćete namještati natječaje?

Na koji način mislite lažirati natječaje za radna mjesta kad ugasite Trgovačko društvo Zadarski sport i osnujete javnu ustanovu Zadarski sport - pitali su vijećnici Akcije mladih i SDP-a na sjednici Gradskog vijeća.

 

Naime, danas je pročelnik Radovan Dunatov priznao da se Trgovačko društvo ne može preoblikovati u javnu ustanovu, nego ga treba likvidirati. Nakon toga je gradonačelnik Kalmeta, dok se ne pojasne pravna pitanja, skinuo ovu točku s dnevnog reda sjednice.

Vijećnici su raspravljali i o izmjeni DPU-a za nastavak gradnje Trgovinskog centra Supernova.

Akcija mladih smatra da se iza ove odluke krije pogodovanje određenim tajkunima. Pročelnik Kasap pojasnio je kako je riječ samo o pokretanju postupka izmjena DPU-a. Dodaje kako će gabariti zgrade biti poznati tek kad bude izrađen projekt, a onda ćemo, pojašnjava Kasap, znati i visinu komunalne naknade, javlja Radio Zadar.

Na autobusnom i željezničkom kolodvoru odsada ćemo plaćati parkiranje - odluka je usvojena na sjednici. Cijena će cijelu godinu biti 4 kune po satu. Parkiranje više neće biti moguće kod Foše na takozvanom parkirnom otok pred Gradskim vratima.

Usvojena je i odluka prema kojoj za zakup javnih površina vrijede nove odredbe. Prodavači izloženom robom ne smiju zauzeti više od jednog četvornog metra površine i nakon zatvaranja objekta sve moraju uredno složiti.

Novina je i da za portretiranje turista treba priložiti diplomu likovne akademije ili potvrdu o članstvu u likovnoj udruzi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.