Ostalo / Grad Zadar

Uz Gaženicu i Crno stvarat će se pretpostavke za gospodarski uzlet Zadra

Pred gradskim vijećnicima gradonačelnikovo Izvješće za drugu polovicu 2015. godine

Pred gradskim vijećnicima gradonačelnikovo Izvješće za drugu polovicu 2015. godine

U izvješću gradonačelnika Božidara Kalmete za drugu polovicu 2015. godine koje će danas prezentirati Gradskom vijeću naglašen je optimizam.

Uz Gaženicu i Crno stvarat će se pretpostavke za gospodarski uzlet Zadra.

Gaženicu očekuje nastavak izgradnje prema izmjenjenom modelu, uz financiranje tzv. skyfallova - nebeskih mostova, pa bi se nova zgrada konačno stavila u funkciju luke.

Što se tiče gospodarske zone Crno, Kalmeta ističe elaborat mogućnosti daljnjeg razvoja, te spominje opcije logističkog centra, lake industrije i područje za zabavu, npr. zabavni park. Izradu analize poslovne zone provela je tvrtka Ernst&Young, jedna od vodećih svjetskih tvrtki poslovnog savjetovanja.

Projekt obnove Kneževe palače teče prema planu, a dobivena je i lokacijska dozvola za školu na Novom Bokanjcu.Ista će biti izdana i za školu Crvene kuće, a u pripremi su projekti za dječji vrtić Smiljevac i Pčelica (Plovanija).

Natječajna dokumentacija za izradu idejno urbanističkog rješenja bastiona Citadela je spremna, kao i dokumentacija za ishodovanje suglasnosti za uređenje bedema zadarskih pobuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.