Ostalo / Grad Zadar

Nakon stanke

Gradsko vijeće: HDZ odbio skidanje Višnjika s dnevnog reda

Gradsko vijeće: HDZ odbio skidanje Višnjika s dnevnog reda

HDZ-ova vladajuća većina odbila je prijedlog oporbe da se s Dnevnog reda skinu točke o sportskom centru Višnjik i sjednica je nastavljena prema utvrđenom dnevnom redu. Prije toga Sabina Glasovac je žestoko napala gradonačelnika Kalmetu, prenosi Radio Zadar.

Nakon stanke koju je zatražila Sabina Glasovac kako bi raspravili hoće li uopće dalje sudjelovati u radu sjednice, ona je optužila gradonačelnika Kalmetu da cijeli posao oko VIšnjika vodi netransparentno i izbjegava sudjelovanej javnosti.

Danas hoćete preko koljenja sve ovo provesti. Umjesto da  imenuje nekoga kao produženu ruku gradskog vijeća, izbjegavate konzensus, odbijate pruženu ruku prijateljstva. Gdje su tu građani tko njih što pita? Notorna je laž, to je krivo, da ste na prijedlog oporbe već skinuli ovu točku. Ja sam tada rekla da se ne igrate jer nisu rješeni imovinsko pravni odnosi i to je razlog. Nije ovo ni vaš ni Karlovićev plan, znam čiji je ali neću reći. 

Sjednica Gradskog vijeća počela je raspravom o dnevnom redu. Više je vijećnika zatražilo da se s dnevnog reda skinu sve točke dnevnog reda koje se odnose na sportski centar Višnjik. Zatražili su da se najprije održi tematska sjednica o Višnjiku, pa tek onda o tome glasuje. Pozvali su i na raspisivanje referenduma.

Gradonačelnik Kalmeta je odgovorio da je na prijedlog oporbe već jednom ova točka skinuta s dnevnog reda. Mi danas samo donosimo odluku da idemo raditi ovaj posao na Višnjiku.

Nakon toga, mjeseca dana će prijedlog biti na javnom uvidu, pa ide javna rasprava i očitovanje na primjedbe. Prijedlog direktora Višnjika Karlovića je samo vizija, koja se vjerojatno neće u cjelosti realizirati. ako nećemo nogometni stadion neće ga biti. Tko bi ga napravio? upitao je Kalmeta.

Na tematskoj sjednici će se moći čuti što želi HDZ, što SDP, što Akcija mladih i ostale stranke. Ali ja znam vašu taktiku. Vi želite da se tamo ne napravi ništa, No, vam to neću dopustiti, zaključio je Kalmeta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.