Ostalo / Grad Zadar

Iz oporbe puni prigovora

Samo za najizdržljivije: Zadarski vijećnici zasjedali iza ponoći

Samo za najizdržljivije: Zadarski vijećnici zasjedali iza ponoći

Jučerašnja sjednica zadarskog Gradskog vijeća doslovno je ušla u drugi dan i time oborila sve dosadašnje rekorde . Samo za najizdržljivije reći će neki, a njih među zadarskim vijećnicima uistinu ne nedostaje, prenosi radio Zadar.

Od glavnih odluka izglasanih na 16 sati dugom zasjedanju zadarskih vijećnika izdvajamo onu o prihvaćanju novog izvođača za dovršetak radova na obnovi Kneževe palače.

Podsjećamo, nakon raskida s Ploterom grad Zadar raspisao je natječaj za novog izvođača, a sve se radi u najvećoj žurnosti kako ovaj EU projekt ne bi pao na trošak gradske blagajne. Rok dovršetka je u rujnu ove godine, a za taj posao izabrana je zajednica ponuditelja koju predvodi zadarski - Krekić avangard.

Iz oporbe puni prigovora. Za sve je kažu kriv zadarski gradonačelnik koji je i prvi put dao posao tvrtki koju prati loš glas i damping cijene.

Vijećnika SDP-a Antuna Novoselovića: Svi su znali i vijećnici HDZ-a kao i mi iz oporbe da tvrtka Ploter godinama grca u problemima što se tiče plaćanja obveza kako prema ddržavi tako i prema radnicima.

Apsolutno nisam kriv, ntiko nije kriv, u to se jednostavno ne petljam, ali je to tako i dobio je loš izvođač posao i svi znamo da je loš. Mi nismo imali drugog izbora nego raditi po zakonu i izabrati njega - poručivao je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Isto tako, vijećnik iz Akcije Mladih, Marko Pupić Bakrač otvoreno sumnja i u novoizabranog izvođača.

Ovaj gospodin Krekić Siniša koji je to dobio sad će te vi vidjeti u kojem smo mi problemu, to je gori od ovoga Plotera - poručivao je Pupić Bakrač.

Pazite da vi sada idete googlati svaku firmu,a a vidim da se time bavite jer ste to rekli da ste amaterski istraživač, vi ćete naći neki aferu, to su građevinske firme koje rade preko 20 godina. Po tome ne bi nitko valjao,Krekić jke dostavio sve papire to je ono što mi možemo gledati po Zakonu o javnoj nabavi. Kažete da je optužen, ja kažem da je donio dokaz - papir suda gdje piša da nije pravomoćno osuđivan, to je bio uvjet da može pristupiti natječaju. To je to što mogu kazati o tome. Hoće li on na kraju biti nevaljan i propasti, pa kako ja to mogu znati - odgovorio je pročelnik Šime Erlić. 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.