Ostalo / Grad Zadar

U svoje je ruke projekt uzeo sam Božidar Kalmeta

Gradonačelnik u Zagrebu dogovara završetak Centra Mocire

Gradonačelnik u Zagrebu dogovara završetak Centra Mocire

Predstavnici Grada Zadra spremni su za sastanak u Ministarstvu socijalne politike kako bi se što prije dovršio Centar Mocire, jedan od zadarskih projekata koji nikako da ''ugleda svjetlo dana'' - već godinama propada, unatoč planovima bivše i sadašnje Vlade, te inicijativama gradske uprave.

U svoje je ruke projekt uzeo sam gradonačelnik Božidar Kalmeta, zatražio je neopoziv sastanak u Zagrebu i čeka poziv.

Cilj je jasan. Dovršiti centar za osobe s posebnim potrebama unatoč činjenici da je u državnom proračunu za projekt namijenjeno tek 100 tisuća kuna, što je za bilo kakve ozbiljne radove nedovoljno.

Podsjetimo, Grad Zadar trebao je financirati projekt s 19 posto, a dva Ministasrtva s 50 posto i 31 posto ukupnog iznosa, no komplikacije oko izvođača radova (Alkoma u stečaju), oštećenja i vandalskih ispada u zgradi presudile su tome da se Centar Mocire godinama ''vuče''.

Nikako da se dovrši ovaj značajan projekt koji je namijenjen OŠ Voštarnici, štićenicima DV Latica i udruzi Svjetlo.

2007. godine projekt je započela graditi tvrtka Alkom iz Splita, zatim je zapelo pri dokumentaciji, potom je stislo u financijama, a onda su se u priču uključili i podzemni tuneli za koje se nije znalo prije same gradnje Centra čiji je cilj osiguranje obrazovne ustanove uz rehabilitaciju osoba s posebnim potrebama.

U novom centru na Mocirama smjestili bi se se Dječji vrtić "Latica", Osnovna škola "Voštarnica", stacionar za osobe s težom mentalnom retardacijom, koji će imati mjesta za 50-ak štićenika, mladih ljudi koji uopće nemaju drugoga smještaja, a koji će velik dio vremena provoditi u zaštitnim radionicama. 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.