Ostalo / Grad Zadar

"Ugašena" atrakcija Grada

Kalmeta: Morske orgulje u funkciji za deset dana

Kalmeta: Morske orgulje u funkciji za deset dana

"Ugašena" atrakcija Grada Zadra, Morske orgulje, danas su tema rasprave na sjednici Gradskog vijeća

Ovih dana brojni mediji pišu o potezu Grada Zadra koji je u vrijeme kada turisti već u velikom broju borave u našem gradu odlučio ''ugasiti Morske orgulje'' odnosno poslati dijelove ove atraktivne instalacije na remont.

Danas se o tome raspravlja na sjednici Gradskog vijeća gdje je Sabina Glasovac (SDP) zapitala gradonačelnika Božidara Kalmetu kada će početi raditi svoj posao na vrijeme i odgovorno.

"Nevjerojatna je činjenica da na remont niste išli na kraju prethodne turističke sezone, nego u travnju. Prije dva dana i Morosokok je koliko mi je poznato prestao raditi. U turističkoj predsezoni nudimo zatvorene ulice, što je jako loša slika jedne europske turističke destinacije 2016. godine!''

Kalmeta se složio s Glasovac kada je riječ o promašenom vremenskom periodu za remont Orgulja. No, kaže kako je plan bio remont obaviti sljedeće godine.

''Izgubilo se dosta vremena na javnom natječaju i volio bih da je sve bilo gotovo prije. Za desetak dana Morske orgulje će biti u funkciji'', poručio je Kalmeta. Najavio je i prekid građevinskih radova na području grada 15. lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.