Ostalo / Grad Zadar

Drago Maračić novi direktor zadarske Čistoće

Drago Maračić novi direktor zadarske Čistoće

Novi direktor zadarske Čistoće je Drago Maračić, dosadašnji tehnički direktor Čistoće odlučila je danas Skupština te gradske komunalne tvrtke.

Dosadašnji direktor Tomislav Ćurko, koji je Čistoću vodio u protekla dva mandata, nije dobio povjerenje članova Skupštine za novi mandat.

- S dosadašnjim direktorom Tomislavom Ćurkom, koji je Čistoću vodio u protekla dva mandata, u zadnje vrijeme nismo bili zadovoljni, izjavio je za Radio Zadar gradonačelnik Kalmeta.

Kao jedan od razloga navodi se da se Ćurko protivio izgradnji Centra za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim:

- Protivio se politici zbrinjavanja otpada Grada Zadra i Zadarske županije te izgradnji Centra za gospodarenje otpadom koji je jedan od najvažnijih projekta za ovu županiju na kojem se radi već godinama i koji je pred samom realizacijom.

On se tome otvoreno protivio čime je stao je na stranu ministra Dobrovića koji također misli da se tako ova stvar ne smije rješavati. Ali nama je sada to rješiti ili čekati do tko zna kada, odn. hoćemo li to ikad rješiti i dalje smeće voziti u Diklo te plaćati penale, kazao je na temu gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Dosadašnji direktor Čistoće, Tomislav Ćurko opovrgava izjavu gradonačelnika Kalmete i tvrdi kako se nikad nije protivio projektu Centra u Biljanima Donjim:

- Prvi put to čujem i nemam komentara. Nisam se protivio izgradnji toga Centra, naprotiv, izjavio je Ćurko za Radio Zadar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.