Ostalo / Grad Zadar

Od 10 sati

Javno izlaganje o izmjenama plana Maraska u Vijećnici Grada Zadra

Javno izlaganje o izmjenama plana Maraska u Vijećnici Grada Zadra

Uoči danas zakazane javne rasprave o izmjenama i dopunama plana Maraska iz Grada Zadra očitovali su se priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

U posljednjih nekoliko dana, kroz neke medijske napise i pojedinačne građanske akcije, u javnost se plasiraju netočne informacije u svezi izmjena i dopuna plana Maraska.

U cilju točnog informiranja javnosti molimo vas da objavite sljedeće:

Predmet izmjena i dopuna plana Maraska je isključivo povećanje prostora za izgradnju hotela radi potrebe podizanja kvalitete hotela na najvišu razinu, odnosno smanjenje prostora za gradnju stambenih jedinica i to unutar već postojećeg građevinskog zemljišta.

Što se tiče javnih prostora i prometnica, u važećem planu kao i u predloženim izmjenama i dopunama plana, ništa se ne mijenja. Javni prostori (park i prometnice) po svojoj su naravi i karakteru javne i ostat će javne.  

Ističemo da prometnica Trpimirova obala ostaje i dalje u istom statusu, dakle javna i otvorena za sav promet i sve građane. Planom je predviđena i izgradnja nove javne prometnice, s pripadajućom infrastrukturom, kojom će se spojiti ulica Miroslava Krleže i Trpimirova obala.

Plaža Jadran također ostaje u istom statusu, a to znači da postojeći plan te izmjene i dopune tog plana ne mijenjaju status te plaže na bilo koji način, odnosno ona nije njima obuhvaćena.

Javno izlaganje održat će se danas, u utorak 12. srpnja s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra, a javni uvid završava 15. srpnja u 14 sati.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.