Ostalo / Grad Zadar

U Pučkom otvorenom učilištu Zadar održan Dan otvorenih vrata

U Pučkom otvorenom učilištu Zadar održan Dan otvorenih vrata

30. rujna održan je Dan otvorenih vrata Pučkog otvorenog učilišta Zadar. Na njemu je ravnateljica Jagoda Gluščević svim zainteresiranima predstavila učilište, njegovu dugogodišnju tradiciju i brojne programe koje nude na tržištu za dodatno obrazovanje odraslih ili njihovu prekvalifikaciju u nova zanimanja.

Nova zanimanja u PUZ-u su Aranžer/ka cvijeća
Asistent/ica maseru/ki s gurmanskim pripravcima u wellnessu
Čuvar/ica
Kroj i šivanje
Kuhar/ica za jednostavna jela
Maser/ka
Maslinar/ka
Njegovatelj/ica
Pomoćni konobar/ica
Računalni operater/ka
Slastičar/ka za jednostavne slastice
Slastičar/ka specijalist nacionalnih slastica
Strani jezici za djecu
Strani jezici za odrasle
Vinogradar/ka, vinar/ka
Voditelj/ica wellnessa s gurmanskim pripravcima
Zaštitar/ka

Najnoviji obrazovni program koji Pučko učilište nudi je obrazovanje za pomoćnike u nastavi u radu s djecom s teškoćama, za koji je razvijen nastavni plan i program osposobljavanja „pomoćnik/ica u nastavi u radu s učenicima s teškoćama", a koji je nakon pozitivnog mišljenja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dobio rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Taj program je financiran iz Projekta POUZD 2.0, iz Europskog socijalnog fonda. Osim izrade programa, iz financijskih sredstava ovog projekta suvremenom opremom (pametna ploča s svom informatičkom podrškom) opremljena je i učionica Pučkog učilišta na adresi Bana Jelačića 6, u kojoj se odvija prvi ciklus nastave za pomoćnike.

Osim toga, izrađeni su nastavni materijali, kao i upute o samovrednovanju učilišta , kreiran je novi vizualni identitet učilišta te je redizajnirana mrežna stranica. Sve te aktivnosti dio su cilja ovog projekta- unapređenja obrazovne ponude POU Zadar sukladno potrebama tržišta rada te povećanja razine kvalitete materijalnih i kadrovskih uvjeta POU Zadar za obrazovanje odraslih.

Taj projekt, koji je pri kraju realizacije, predstavila je voditeljica projekta Jelena Župan, a nakon isteka trajanja projekta, Pučko otvoreno učilište Zadar moći će program osposobljavanja pomoćnika u nastavi, koji se na kraju uspješno završenog programa osposobljavanja polaznicima upisuje u e-radnu knjižicu, nuditi svim zainteresiranima na tržištu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.