Ostalo / Gastro

Gastro ponuda benkovačkog kraja

Benkovac: Održana prezentacija bogate gastro ponude benkovačkog kraja

Benkovac: Održana prezentacija bogate gastro ponude benkovačkog kraja

U subotu  9. travnja 2011. godine u prostoru Kaštela Benković održana je prezentacija bogate gastro ponude benkovačkog kraja.

Na prezentaciji su sudjelovali poznati vinari benkovačkog kraja, koji su  uz pomoć KUD-a Branimir i Zavičajnog muzeja Benkovac, promovirali dio bogate baštine benkovačkog kraja i izvornih ravnokotarskih delicija.

Povod cijelom događaju je posjet gosp. Frank Bovelandera, predstavnika poznatog nizozemskog touroperatora „Werelds Koken Culinaire Reizen" koji je zainteresiran za organiziranje izleta i uvrštenje benkovačkih lokaliteta u svoje programe turističkih tura.

Gosp. Frank Bovelander je izrazio želju da se na licu mjesta upozna sa potencijalima i bogatstvom ovoga kraja o kojem je i sam puno saznao iz medija. Kao što kaže direktor benkovačke Turističke zajednice Vanja Čvrljak, ujedno i organizator cijelog događanja;  „Benkovački kraj ima potencijal postati perjanicom ruralnog razvoja i razvoja selektivnih oblika turističke ponude, pa ovakav interes ne mora čuditi, te smo uvjerenja da će sličnih posjeta i inicijativa u budućnosti biti još i više, jer turizam je postao nezamisliv bez razvijenog i bogatog zaleđa, koji i sam čini onaj dio koji je potreban u kreiranju cjelovitog turističkog proizvoda" .

Gosp. Bovelander se oduševio lokalnim delicijama, osobito benkovačkim prisnacem, a da ne spominjemo ravnokotarska vina koja su ga ostavila bez riječi. Na kraju druženja gost iz Nizozemske nije krio oduševljenje viđenim, te su već ugovorene prve grupe gostiju, koji će predah od ljetnih gužvi pronaći na kulturno-povijesnim lokalitetima, konobama i kušaonicama benkovačkog kraja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.