Ostalo / Euro 08

Skupina C

Rumunji i Francuzi "ništa - ništa"

Rumunji i Francuzi

Francuzi su odigrali taktički jako lošu utakmicu

U premijernoj utakmici skupine C, popularno nazvanoj "skupini smrti", u Zürichu na Letzigrund stadionu su nogometaši Rumunjske i Francuske odigrali bez pogodaka.

Francuska i Rumunjska su odigrali prosječnu utakmicu u kojoj je ritam u prvom poluvremenu bio na iznimno niskom stupnju, no niti nastavak utakmice nije popravio loš dojam koji su prije svega ostavili aktualni svjetski doprvaci, nogometaši Francuske.

Prvi udarac u okvir vratiju dogodio se tek u 57. minuti što najbolje govori o utakmici. Tada je Ribery probio desnu stranu, vratio povratnu loptu na vrh šesnaesterca gdje ju je dočekao Karim Benzema, no završnica je bila loša.

Rumunjska je svjesno ušla u ogled s mislima na obranu. Sjajno i organizirano su odbijali sve napade Francuza koji, praktički, nisu stvorili niti jednu stopostotnu šansu na ogledu u Zürichu.

Benzema je u 10. minuti pucao daleko od vratiju, potom je rumunjski vratar Lobont istrčavanjem pred Maloudom spasio opasnost, a Anelka je glavom s pet metara u 33. minuti također pucao preko vratiju.

U drugom poluvremenu lošta je još više bila u nogama Francuza, no time se nije povećao broj šansi. Najviše je pokušavao Benzema, potom i Ribery, no Rumunji su lako spasili svoja vrata i uzeli bod.

Na drugoj strani su Mutu i Nicualae bili previše osamljeni u francuskom šesnaestercu gdje nisu došli do izražaja. Tek je Niculae imao šansu u 16. minuti kada je pucao s 20-ak metara pored vratiju.

Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo:

Rumunjska - Francuska 0-0

Rumunjska: Lobont - Contra, Tamas, Goian, Rat - Chivu - Cocis (od 63. Codrea), Radoi (od 90. Dica), Nicolita, Mutu (od 78. M. Niculae) - G. Niculae

Francuska: Coupet - Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal - Makelele, Toulalan, Ribery, Malouda - Anelka (od 72. Gomis), Benzema (od 78. Nasri).


Reci što misliš!