Ostalo / Euro 08

Skupina C

Ribery razočaran, Chivu zadovoljan bodom

Ribery razočaran, Chivu zadovoljan bodom

Chivu: Francuska nije bila na razini na kojoj smo ju navikli gledati

Krilni igrač francuske nogometne reprezentacije Franck Ribery razočaran je blijedom igrom svoje momčadi u otvarajućoj utakmici “skupine smrti”.

Iako je Ribery bio jedan od ponajboljih francuskih igrača na utakmici i on se kao i njegovi suigrači odbio od čvrstog rumunjskog zida.

- Razočaran sam rezultatom kao i moji suigrači. Očito je da nismo krenuli u natjecanje onako kako smo zamislili. Igrali smo protiv jedne jako čvrste Rumunjske, koja je bila zadovoljna s početnim rezultatom. Mislim da smo trebali više pokušavati preko bokova i povezanom igrom s više dodavanja. Moramo promijeniti dosta stvari. Sada moramo proanalizirati utakmicu i popraviti što ne valja - izjavio je Ribery.

S druge strane kapetan rumunjske nogometne reprezentacije Cristian Chivu izrazio je zadovoljstvo osvojenim bodom u utakmici protiv Francuske.

- Nastojali smo startati u natjecanje neporaženi i to nam je uspjelo. Mislim da smo odigrali kvalitetno u defenzivi, iako u napadu nismo bili baš opasni. S puno samopouzdanja ulazimo u sljedeće utakmice – izjavio je Chivu.

- Možda su Francuzi umorni od igranja ba vrhunskom novou, pa su nam dozvolili da uzmemo jedan bod. Mislim da smo ga ipak zaslužili. Francuska nije bila na razini na kojoj smo ju navikli gledati. Navijači su bili izvrsni i nosili su nas cijelu utakmicu. Puno su nam pomogli. Sada se okrećemo utakmici s Italijom za koju se moramo dobro pripremiti - rekao je rumunski izbornik Victor Piturca.

 


Reci što misliš!