Ostalo / Euro 08

Skupina C

Piturca: Zaslužili smo bod, za više nije bilo snage

Piturca: Zaslužili smo bod, za više nije bilo snage

Domenech: Bili smo nervozni i rastrgani

Rumunjski izbornik Victor Piturca bio je ponosan na svoje nogometaše koji su u prvom nastupu na Europskom prvenstvu odigrali s favoriziranom Francuskom 0-0.

No, jednako tako je uz ponos prenio još neke dojmove koje je vidio u svlačionici nakon utakmice:

- Moji igrači su potpuno isrcpljeni. Mogu govoriti kako nas je Francuska stiskala cijelu utakmicu, gotovo su bili dosadni u svom jakom ritmu. No, ponosan sam na sve što smo izdržali i mislim da smo zaslužili bod. Šteta što nam nije ostalo više snage za akcije na drugoj strani. Da pokušamo nešto konkrentije u napadu - rekao je Piturca.

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Raymond Domenech okarakteritirao je igru svoje momčadi u remiju s Rumunjskom (0-0) u otvarajućoj utakmici “skupine smrti” nervoznom i rastrganom.

Francuzi su bili opasniji po gol Rumunja, ali bez pravih izglednih prilika, dok s druge strane vratar “tricolora” Gregory Coupet nije imao pravog posla.

- Znali smo i prije da je ovo teška grupa i da Rumunjska nijednoj momčadi neće biti lagan protivnik. Bili smo nervozni i nismo potpuno uspjeli razviti svoju igru, što je često slučaj u otvarajućim utakmicama turnira - izjavio je nakon utakmice Domenech.

- Situacija u kojoj se sada nalazimo je takva da nam je svaka utakmica nokaut runda. Ne smijemo igrati s previše opreza jer će tada izostati kvalitetna završnica. Dvije su još utakmice u skupni i šest bodova je u igri. Nisam ni optimističan ni pesimističan.

- Pozitivna stvar iz ove utakmice je činjenica da Greg (Coupet) nije uopće imao intervencija. Kontrolirali smo utakmicu, ali nismo bili dovoljno opasni po protivnički gol.

 


Reci što misliš!