Ostalo / Euro 08

Skupina C

Van Basten: Ovo je pobjeda za pamćenje

Van Basten: Ovo je pobjeda za pamćenje

Donadoni: Prvi gol je malo sumnjiv

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Marco van Basten pobjedu 3-0 protiv Italije u prvoj utakmici Europskog prvenstva nazvao je povijesnom i za pamćenje.

- Ponosan sam što smo pobijedili svjetske prvake, načinom na koji smo igrali i činjenicom da smo im zabili tri gola. Mislim da Nizozemska nikada nije pobijedila Italiju ovakvim rezultatom, bilo je ovo za pamćenje. Osim toga, do ovog smo trijumfa došli bez važnih igrača Robbena i Babela - naglasio je nizozemski izbornik.

Van Basten je još nahvalio svoje nogometaše nakitivši njihovu igru epitetima kao sjajna i timska u kojoj su svi znali kako odraditi svoj posao, a posebno je istaknuo Van der Vaarta, Sneijdera i Kuyta.

Ipak, na kraju je nizozemski izbornik krenuo u stišavanje euforije riječima kako je ovo bila velika pobjeda, ali tek prva utakmica na Europskom prvenstvu.

Za razliku od nizozemskog izbornika Marca van Bastena koji nakon 3-0 protiv Italije nije mogao prestati s hvaljenjem svojih nogometaša, Roberto Donadoni nije imao previše razloga za osmijehe.

- Bila je to večer za zaborav koja je počela loše, a završila još gore. Što se prvog pogotka Nizozemaca tiče, smatram da je sudac pogriješio. I on je samo čovjek. Taj uvodni pogodak uvelike je zakomplicirao naše živote, kod sljedećeg smo ispali naivni. Moramo naučiti lekciju na ovim pogreškama i fokusirati se na dvoboj protiv Rumunjske, koji će biti ključan za nastavak natjecanja na Europskom prvenstvu - rekao je talijanski izbornik.

Roberto Donadoni pokušavao je smiriti tenzije nakon uvjerljivog poraza od Nizozemske.

- Najlošija utakmica otkako sam ja izbornik? Ne bih se složio. U prvom poluvremenu Nizozemci nisu bili toliko bolji od nas. Ušli smo u utakmicu dosta dobro, a onda primili golove iz vlastitih pogrešaka. Prvi gol malo je sumnjiv. Nisam baš siguran da li ga je trebalo priznati, ali nije na meni da o tome odlučujem. Sada nas čekaju dvije utakmice u kojima moramo tražiti pobjede i napravit ćemo sve da to ostvarimo. Moramo mirno pogledati utakmicu i vidjeti u čemu smo griješili. Sigurno je da ćemo nakon analize biti pametniji - izjavio je nakon utakmice Donadoni.


Reci što misliš!