Ostalo / Euro 08

Skupina B

Engleski pogled na susret Hrvatske i Njemačke

Engleski pogled na susret Hrvatske i Njemačke

Kada snaga i izdržljivost nisu dovoljni, Nijemci su spremni i upotrijebiti i svoj ugleda ne bi li prisilili protivnika na predaju

Kad njihova reprezentacija nije na Euru, Englezi se bave onima koji su ih na to prisili pa su odlučili dati svoje mišljenje o tome što bi moglo presuditi na utakmici Hrvatske i Njemačke, javlja sportal.hr .

Kada snaga i izdržljivost nisu dovoljni, Nijemci su spremni i upotrijebiti i svoj ugleda ne bi li prisilili protivnika na predaju. Kao i Hrvati prvenstvo su otvorili pobjedom i tu svaka sličnost između ove dvije reprezentacije prestaje tvrde Englezi. Na otvaranju Elf je djelovao uvjerljivo na terenu i svladao čvrste Poljake, dok su s druge strane Hrvati teškom mukom u dosadnoj utakmici svladali domaćina Austriju 1:0.

Kao ključnu figuru naše reprezentacije vide Luku Modrića, ali smatraju kako je on prava tema za raspravu, jer ne vide kako će tako sitan igrač može igrati u Premiershipu. Njih je teško uvjeriti u neke stvari, ali zato će uskoro saznati tko je Luka.

Impresionirani su njegovom hladnokrvnošću kod pogotka iz jedanaesterca te veličanstvenom predstavom u prvih 25 minuta utakmice u Beču u kojoj je pokazao sve svoje vještine.

Luka će biti zvijezda Eura

Iako ima problema s desnom tetivom koljena i propustio je trening u ponedjeljak Luka bi trebao biti glavna karika Slavena Bilića protiv Nijemaca, a na pitanje Engleza osjeća li da postaje zvijezda, on im je bez razmišljanja odgovorio:

"Ja sam već zvijezda. Volim velike izazove i igrati pod pritiskom. Utakmica s Njemačkom je upravo ono što čekam. Imamo puno samopouzdanja i unatoč lošem drugom poluvremenu protiv Austrijanaca, možemo svladati Nijemce."

Luku će dati ton našoj igri, a izbornik ga vidi kao ključnu kariku na putu rušenja Njemačke.

"On je naš najbolji igrač, može igrati bilo gdje u sredini, on je pola ekipe. Rekao sam mu da od njega očekujem da bude najbolji igrač turnira, ne da stavim pritisak na njega, nego zbog toga što to očekujem", poručio je Bilić.

Poljaci su napravili veliku grešku što su Miroslava Klosea vidjeli kao igrača o kojem je Njemačka ovisna, presudio im je Podolski s dva gola. Hrvati neće na to sigurno nasjesti.


Reci što misliš!