Ostalo / Euro 08

Navijači

Hrvati i Nijemci u zagrljaju, atmosfera fenomenalna, jedan navijač pao u nesvijest

Hrvati i Nijemci u zagrljaju, atmosfera fenomenalna, jedan navijač pao u nesvijest

U ovom malom gradiću sa svega 90 tisuća stanovnika, osim horde navijača primjetan je i veliki broj policajaca, a zbog lošeg navijačkog "rejtinga" utakmica između Njemačke i Hrvatske proglašena je utakmicom visokog rizika

Iz još uvijek nepoznatih razloga jednom je hrvatskom navijaču pozlilo danas popodne na ulicama Klagenfurta. Iako se prvotno mislilo kako je alkohol imao veze s njegovim stanjem, no policija je to navodno kasnije opovrgnula kazavši kako se najvjerojatnije radi o problemima sa srcem, javlja Index.hr neposredno pred današnju utakmicu Hrvatska-Njemačka.

Nakon što se mladić srušio, samo nekoliko minuta trebalo je Hitnoj pomoć da dođe do mjesta događaja. Kako doznajemo, bolničari su oko pola sata navijaču pružali pomoć dok je ležao na cesti, a tek onda su ga premjestili u vozilo Hitne pomoći i prebacili u bolnicu.

U lokalnoj bolnici kazali su nam kako još uvijek ne mogu davati informacije o mladiću.

Klagenfurt pretvoren u kockice

Najmanji od gradova domaćina, koji ugošćuju utakmice Europskog prvenstva u nogometu, Klagenfurt danas je još i manji kada su se u njega slile horde kockastih navijača kao i onih što bodre Elf.

U ovom malom gradiću sa svega 90 tisuća stanovnika, osim horde navijača primjetan je i veliki broj policajaca, a zbog lošeg navijačkog "rejtinga" utakmica između Njemačke i Hrvatske proglašena je utakmicom visokog rizika.

Prema informacijama iz austrijskih medija, dvadesetak kilometara prije Klagenfurta formirana je velika automobilska kolona, međutim većih zastoja u prometu zasada nema. Slovenski granični policajci također javljaju kako do dvanaest sati nisu zabilježene veće gužve, a na graničnim prijelazima čekalo se dvadesetak minuta.

Zagrljeni Hrvati i Nijemci

Prema dosadašnjim podacima iz Klagenfurta, za sada nisu zabilježeni incidenti, a nema ni izvještaja o intervencijama policije. Možda je tome razlog što u Klagenfurtu još od jučer neumorno pada kiša. Njemački navijači većinom su se "stacionirali" u najvećem shoping centru koji se nalazi u centru grada, dok su hrvatski navijači raspoređeni u okolnim ulicama.

Klagenfurtom odjekuju hrvatske navijačke pjesme, a naši navijači prihvaćaju bez problema i njemačke na ulicama gradića. Grle se i ljube, te fotografiraju bez ikakvih prijekih pogleda.


Reci što misliš!