Ostalo / Euro 08

Skupina C

Van Basten: Moj jedini problem je - višak kvalitete!

Van Basten: Moj jedini problem je - višak kvalitete!

Domenech: Ne smijemo se predati!

Marco van Basten uvijek je bio, lijepo rečeno, samouvjeren čovjek. Premda se nikad nije moglo reći da to nije opravdano. Takav se pokazao i nakon što je deklasirao Francuze.

- Odlično smo krenuli u utakmicu, zabili gol u idealno vrijeme nakon kornera. Francuzi se nisu predavali i konstanto su nas pritiskali – rekao je Van Basten Novinarima zaključivši:

- U drugom smo poluvremenu zaigrali još bolje preko naših brzih špica. I Robben i Van Persie odigrali su odlično i zadali mi nove glavobolje. Sada nam problem stvara luksuz: imamo višak kvalitetnih igrača među napadačima!

- Sve dotle dok je naša sudbina u rukama nas samih, borit ćemo se - izjavio je press-konferenciji nakon visokog poraza od Nizozemske (1-4) francuski izbornik.

- Ne smijemo se predati. Moramo pokušati sve kako bismo protiv Talijana odigrali utakmicu na najvišem nivou – izjavio je Raymond Domenech, spomenuvši da je njegova momčad možda bila oštećena zbog igranja rukom u 16-ercu nizozemskog stopera Ooijera u 50. minuti.

- Pokušali smo sve, no imali smo dosta nesretnih situacija. I suparnika najviše moguće kvalitete.

Napadač Thierry Henry je dodao:

- Nizozemci su nas dobili na kontranapade kao što su i Talijane. Mislim da inače nismo igrali loše. Šteta. Kod 2-1 mogli smo im zagorčati život. Možda bismo i uspjeli da ubrzo nismo primili treći gol. Sada nam više nema druge nego istrčati u utorak i pobijediti Italiju.

 


Reci što misliš!