Ostalo / Euro 08

Skupina C

Nizozemci love rekord Francuza

Nizozemci love rekord Francuza

Francuzi još uvijek drže rekord iz 1984. godine s devet zgoditaka u grupi

Protiv Talijana su postigli tri, a protiv Francuza četiri pogotka. Nizozemska reprezentacija je hit na Europskom prvenstvu, a prije ogleda s Rumunjima su blizu novog rekorda.

Otkad je profunkcionirao sistem skupina na Europskom prvenstvu (1980, 1984., 1988 i 1992. se igralo u dvije skupine, kasnije u četiri), najefikasnije reprezentacija je bila ona Francuska iz 1984. godine koja je u tri utakmice postigla devet pogodaka.

Tada je Francuska pobijedila Dansku 1-0, Belgiju 5-0 i Jugoslaviju 3-2, a od devet pogodaka sam Michel Platini je zabio sedam.

Druga najefikasnija momčad u skupinama je bila Engleska 2004. godine u Portugalu. Engleska je tada zabila osam pogodaka (između ostalog je pobijedila Hrvatsku 4-2), a nekoliko reprezenatacija je tijekom tri ogleda po skupinama u povijesti zabilo sedam pogodaka.

Nizozemska je nakon samo dvije utakmice na sedam pogodaka, a ispred sebe imaju još Rumunje i mogućnost da postanu novi rekorderi.

Ilustracije radi, kada je Nizozemska 1988. godine postala prvaka Europe na cijelom prvenstvu je postigla - osam pogodaka.


Reci što misliš!