Ostalo / Euro 08

Skupina d

Hiddink: Ovi momci su genijalni!

Hiddink: Ovi momci su genijalni!

Rusi imaju samo dva dana za oporavak i pripremu za Nizozemsku

Koju god reprezentaciju dohvati Nizozemac Guus Hiddink prolazi prvi krug velikog nogometnog natjecanja. Uspio je takvo što i sa Rusijom na ovom Europskom prvenstvu.

- Nekoliko puta sam već rekao i ponovit ću. Ova Rusija je mlada momčad, još je mnogo rada pred nama i mi se nismo bazirali na ovo prvenstvo. Međutim, ovi momci su tako genijalni da već sada vidim toliko toga što su prihvatili i naučili - započeo je priču sjajni trener i nastavio:

- Imali smo malo vremena, no za tri tjedna su ti mladi momci svašta naučili. I mnogo toga primjenili u posljednje dvije utakmice. Oni imaju mnogo talenta, ali su pohvatali toliko toga ostaloga i djeluju sjajno. Ovo je velika pobjeda i veliki rezultat, četvrtfinale je nešto o čemu smo mogli samo sanjati - rekao je Hiddink.

- Mali je problem što imamo samo dva dana da se oporavimo prije Nizozemaca, no oni su mladi ljudi, regenerirat će se brzo. Greške smo radili samo na prvoj utakmici protiv Španjolske kada smo toliko toga poklonili. Danas je to drugačija momčad. Djelujemo stvarno dobro - završio je Nizozemac.

Nakon poraza 0-2 od Rusije, koji je označio i njihov kraj nastupa na Europskom nogometnom prvenstvu, izbornik Šveđana Lars Lagerbäck nahvalio je svojeg posljednjeg protivnika.

- Moram čestitati Rusima, odigrali su zaista dobro. I u najavi utakmice govorio sam koliko je to snažna reprezentacija, a protiv nas su to i pokazali - kazao je švedski izbornik i krenuo u analizu uzroka poraza:

- U prvom smo poluvremenu bili previše pasivni, što nije bio naš plan. Pokušali smo to popraviti u drugom dijelu, no Rusi su brzo zabili drugi gol što je uvelike otežalo naš posao.

Lagerbäck je na kraju podvukao kako ovaj poraz vjerojatno znači i kraj generacije redovito prisutne na velikm natjecanjima.

- U reprezentaciji ima nekoliko veterana. Mislim da će se oni povući - završio je švedski izbornik.

 


Reci što misliš!