Ostalo / Euro 08

Reprezentacija Nizozemske

Hiddink: Ja sam stvorio Robbena

Hiddink: Ja sam stvorio Robbena

Hiddink je bio Robbenov trener u PSV-u

Izbornik ruske nogometne reprezentacije Guus Hiddink pripisuje si zasluge što se Arjen Robben razvio u jednog od najboljih krilnih igrača na svijetu.

Uoči međusbnog okršaja Rusije i Nizozemske u četvrtfinalu Europskog prvenstva Hiddink se osvrnuo na razdoblje kada je trenirao Robbena u PSV-u (između 2002.-2004.).

- Robben je kod mene došao kao neiskusan dečko i u te dvije sezone se razvio u pravog igrača. Izvrstan je u sitaucijama jedan na jedan i sposoban je napasti gol i s lijeve i desne strane, a i iz sredine. Ne boji se neuspjeha i igrati vrlo avanturistički – izjavio je Hiddink.

Pod danas ruskim izbornikom nizozemski vratar Edwin van der Sar debitirao je davne 1995. godine. Ukoliko Rusija u četvrtfinalu izbaci Nizozemsku iz natjecanja, Hiddink bi mogao i zaključiti reprezentativnu karijeru ovog 37-godišnjeg vratara Manchester Uniteda.

- Edwin van der Sar imao je fantastičnu karijeru. Poznajem ga jako dobro i on je jako odgovorna i pametna osoba. Uživao sam u njegovim igrama i nastavit ću uživati, ali ne u ovoj utakmici.


Reci što misliš!