Ostalo / Euro 08

Četvrtfinale: Španjolska - Italija

Donadoni: Prati me zla kob jedanaesteraca

Donadoni: Prati me zla kob jedanaesteraca

Nedostajali su nam Gattuso i Pirlo

- Ponosan sam na svoje dečke i jako mi je žao zbog njihove nesreće – izjavio je talijanski izbornik Roberto Donadoni nakon konačnog kraha na EP-u u Austriji i Švicarskoj.

- Žalim što smo ispali ovako, na 11-erce. Moje je razočaranje najveće zbog igrača koji su dali sve. Samo zbog toga žalim. Rekao sam im u svlačionici da s ovog turnira možemo otići visoko uzdignute glave.

"Ali natjecanje napuštate bez ijednoga postignutog gola vaših napadača", konstatirali su Domadoniju talijanski novinari na press-konferenciji.

- Napadači su obavili svoje dužnosti. Nisu zabili, ali su odrađivali velik posao. Odnosi se to i na utakmicu protiv Španjolske.

Potom je izbornik dao vrlo zanimljivu izjavu o svojoj zloj kobi.

- Osjećam da sam ja donio nesreću u penalima. Oduvijek me pratila u igračkoj karijeri.

- Što sad očekujem? Ništa! Što biste htjeli da vam kažem? Mogu jedino reći da sam ponosan na svoje igrače. Proveo sam s njima prekrasne dvije godine.

- Nedostajali su nam Gattuso i Pirlo, no i bez njih smo bili dobri. Aquilani i Ambrosini odradili su sjajan posao. Igrali smo s tri napadača, imali svoje prilike. No, Španjolci su izrazito težak suparnik.

Roberto Donadoni također je priznao nakon četvrtfinalnog poraza od Španjolaca na Euru da nije on odabrao izvođače 11-eraca.

- De Rossi i Di Natale dobili su priliku jer su podigli ruku kad sam pitao “tko je spreman pucati?”. Ostali nisu – izjavio je izbornik nastavivši:

- Odlučili smo zajednički o izvođačima. Jednostavno, u takvim se situacijama morate osjećati spremnima. Nisam želio odrediti pucače na svoju ruku, nisam htio nikoga obvezati. Odlučili smo zajednički nakon što sam ih pozvao da kažu osjećaju li se spremnima.

Objasnio je Donadoni zašto misli da je on donio nesreću ovoj reprezentaciji u penalima.

- Generalno imam osjećaj da me kroz moj nogometni život prati zla kob kad su 11-erci u pitanju. Promašio sam jedan u polufinalu SP-a 1990. u Italiji, kada smo ispali od Argentinaca.

 


Reci što misliš!