Ostalo / Euro 08

Europski viceprvaci

Löw: Španjolska je odigrala tehnički izvrsno i moćno

Löw: Španjolska je odigrala tehnički izvrsno i moćno

Ballack: Unatoč razočaranju možemo biti ponosn

Izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw nakon finalne utakmice Eura protiv Španjolske nije skrivao razočaranje porazom, ali je čestitao svojim igračima na svemu postignutom.

- Želim čestitati svojim igračima na uspjehu koji su postigli u posljednjih šest tjedana. Igrači su naravno razočarani, ali i ulazak u finale je nešto posebno. Španjolska je odigrala tehnički izvrsno i moćno. Stvorili su bolje šanse od nas i bili su bolji u napadačkoj fazi igre – izjavio je Löw.

Michael Ballack, kapetan njemačke nogometne reprezentacije, nije mogao sakriti razočaranje porazom u finalu Eura od Španjolske, ali je priznao da se više od finala nije moglo.

- Razočaravajuće je izgubiti posljednju utakmicu. Igrali smo cijeli turnir dobro, no u finalu imali pogrešku-dvije previše. Htjeli smo, no nismo mogli. Unatoč razočaranju možemo biti ponosni, jer kada se sve podvuče, momčad je igrala dobro - izjavio je Ballack.

S njim se složio kolega u reprezentaciji Thomas Hitzlsperger, potvrdivši da su Španjolci u nedjelju jednostavno bili bolja momčad:

- Španjolci su sjajno čuvali loptu, tako da smo teško dolazi u prilike. Zasluženo su osvojili Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo mi naučiti mnogo iz ovog poraza, jer potencijala imamo i možemo se nastaviti razvijati.

 


Reci što misliš!