Lifestyle

Ukusan obrok

Nema boljeg nedjeljnog ručka! Pripremite pečenu piletinu s povrćem na mediteranski način

Nema boljeg nedjeljnog ručka! Pripremite pečenu piletinu s povrćem na mediteranski način
DIno Stanin/ PIXSELL

Ovo jelo donosi dašak Mediterana na vaš stol, a priprema je toliko jednostavna da ćete imati više vremena za opuštanje i druženje.

Pečena piletina s povrćem i mediteranskim začinima savršeno spaja bogatstvo okusa i jednostavnu pripremu. Isprobajte ovaj recept koji kombinira sočnu piletinu, mirisne začine i raznoliko povrće koje se topi u ustima!

Recept za pečenu piletinu s povrćem i mediteranskim začinima
Sastojci (za 4 osobe):

1 cijelo pile (ili 4 pileća batka i zabatka)
4 srednja krumpira

2 mrkve
1 crvena paprika
1 tikvica
1 glavica crvenog luka

4 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
Sok od 1 limuna
1 žlica suhog origana

1 žlica suhog timijana
1 žličica ružmarina
Sol i svježe mljeveni crni papar po želji

Priprema

Pile operite, osušite i premažite maslinovim uljem. Utrljajte sol, papar, origano, timijan i ružmarin. Povrće očistite i narežite na komade slične veličine kako bi se ravnomjerno ispeklo.

U duboku posudu za pečenje stavite povrće (krumpir, mrkvu, papriku, tikvicu, luk i češnjak). Prelijte ga s malo maslinovog ulja, dodajte sol i papar te dobro promiješajte.
Pile položite na povrće i zalijte sokom od limuna.

Pećnicu zagrijte na 200°C. Posudu pokrijte aluminijskom folijom i pecite 45 minuta.

Nakon 45 minuta, maknite foliju i nastavite peći još 30 minuta, dok pile ne dobije zlatno-smeđu koricu, a povrće omekša.

Piletinu narežite na komade, poslužite s pečenim povrćem i prelijte sokom iz posude. Uz jelo možete dodati i zelenu salatu kao lagani prilog.

Uz ovaj jednostavan, ali bogat ručak, nedjelja će biti još toplija i ugodnija. Dobar tek!

Reci što misliš!