#emulzija
Zašto maslac uvijek mora biti sobne temperature?
Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača. Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju masti i vode, što osigurava stabilnu strukturu i laganu teksturu kolača.
U dane uoči Božića kad ne znamo što bismo prvo napravili, pospremili stan, pripremili francusku, zamotali darove ili ispekli božićne kolače, dobro dođe svaki savjet koji će nam olakšati pripremu za najdraži blagdan u godini.
24 zato donosi odličan savjet bez kojeg bi naši kolači bili puno lošiji, a taj je da u pripremi kolača trebamo koristiti omekšali maslac, odnosno maslac sobne temperature.
Kako pravilno izmiksati maslac i šećer?
Pravilno miješanje maslaca i šećera ključno je za postizanje prozračne teksture kolača.
Ovaj proces stvara prostor u maslacu za emulziju masti i vode, što osigurava stabilnu strukturu i laganu teksturu kolača.
Šećer svojim kristalima fizički pomaže maslacu da zadrži dodatnu tekućinu potrebnu za uspješnu emulgaciju.
Priprema maslaca
Koristite omekšali maslac sobne temperature. Pritisnite ga prstom – trebao bi zadržati udubinu bez pucanja.
Ako je prehladan, ostavite ga na sobnoj temperaturi ili ga usitnite na manje komade da brže omekša.
Postupak miješanja
Uz nastavak s lopaticom na mikseru, miješajte maslac i šećer srednjom brzinom dok smjesa ne postane svijetla i pahuljasta.
Izbjegavajte velike brzine kako bi spriječili stvaranje nestabilnih mjehurića zraka.
Povremeno s rubova posude za miksanje postružite smjesu silikonskom lopaticom za ravnomjerno miješanje.
Ako koristite hladan maslac, usitnite ga na komadiće od 1 cm, miksajte dok ne omekša, zatim dodajte šećer i nastavite s receptom.
Ova tehnika osigurava savršenu visinu i teksturu kolača, a svaka kreacija bit će lagana i pahuljasta.
Izdvojeno
-
Hrvatska je druga najangažiranija država u svijetu (u odnosu na broj stanovnika), čije civilno društvo šalje humanitarnu pomoć u Ukrajinu, zahvaljujući uvelike predanom, angažiranom i stalnom radu 300 volontera udruge DOBRO DOBRIM DoDo.
-
Marko Pupić Bakrač bavi se temom zdravstva u Zadru, njegov dopis donosimo u cjelosti
-
Republika Hrvatska je na današnji dan prije 33 godine, 15. siječnja 1992. postala međunarodno priznata država, a istoga datuma, 15. siječnja, ali 1998. završena je i mirna reintegracija kojom je u ustavno-pravni poredak Hrvatske vraćeno dotad okupirano hrvatsko Podunavlje.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
Reci što misliš!