Lifestyle

#kužina

Trik vrhunskih kuhara da pomfrit kod kuće ispadne kao u restoranu

Trik vrhunskih kuhara da pomfrit kod kuće ispadne kao u restoranu
Ilustracija/Pixabay

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju chips, treba obratiti pozornost na izbor samog ploda koji planirate termički obraditi.

Restoran Northcote u Engleskoj ponosi se jednom Michelinovom zvjezdicom, a proglašen je i najboljim britanskim restoranom prema Tripadvisorovu izboru putnika.

Izvršna chefica Lisa Goodwin-Allen čini čuda od jednostavnih sastojaka, a upućeni tvrde da priprema i neke od najboljih prženih krumpira – koji su pahuljasti i mekani iznutra te hrskavi izvana, piše Pun kufer.

Da biste napravili savršenu britansku verziju pomfrita koja se reže nešto deblje, a koju oni nazivaju chips, treba obratiti pozornost na izbor samog ploda koji planirate termički obraditi.

Kako napraviti savršen britanski chips:

“Trebate dobar krumpir za pečenje, a koje kuhamo u posoljenoj vodi,” otkrila je chefica Lisa Goodwin-Allen DailyMailu.

Kada su krumpiri kuhani, stavljaju se u lonac ili cjedilo i protresu se nekoliko puta dok ne postanu pahuljasti izvana.

“I onda ih smrznemo”, ističe chefica restorana Northcote.

Termička obrada krumpira koji je kuhan, protresen, a potom smrznut daje izvrsne rezultate. Unutrašnjost postane vrlo mekana – kao da se raspada, a vanjski omotač iznimno hrskav.


Reci što misliš!