mljac
Ukusni čokoladni kolačići sa slanutkom
Slanutak je super jer ima neutralan okus, a kremastu strukturu pa se savršeno uklapa u niz slatkih recepata.
SASTOJCI
1 limenka slanutka (400g)
120 g maslaca od kikirikija
3 žlice meda ili javorovog sirupa
2 žličice ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
50 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane što tamnije čokolade
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje.
Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Potom žlicom ili rukama umiješajte čokoladne kapljice, tako da ostanu cjelovite.
Žlicom vadite dio po dio smjese pa ga stavljajte na papir za pečenje. Ukoliko je potrebno dlanovima malo oblikujte keksiće.
Pecite 20-25 minuta. Kako biste provjerili jesu li kolačići pečeni, probodite ih čačkalicom: ako je čačkalica suha, keksići su gotovi.
Pazite da se ne prepeku jer će biti presuhi.
Izvadite iz pećnice, ostavite 20-ak minuta da se ohlade pa jedite ili spremite u posudu, da se ne suše već da zadrže sočnost.
Izdvojeno
-
Na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u petak, 6. prosinca, svečano misno slavlje u katedrali sv. Stošije u Zadru u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Milan Zgrablić. Nakon mise, nadbiskup Zgrablić predvodi molitvu za pokojne ribare i pomorce na gatu Rive u Zadru.
-
Teološko - katehetski odjel Sveučilišta u Zadru i Društvo za povjesnicu Zadarske nadbiskupije "Zmajević" priređuju predstavljanje monografije "Ecclesia Nonensis: o prošlosti Ninske biskupije".
-
Nakon uspješne predstave "Istina" Floriana Zellera, premijerno izvedene 27. ožujka 2014. u koprodukciji HNK Zadar i Kazališne družine Glumci u Zagvozdu, redateljica Nenni Delmestre donosi nam novu poslasticu – Zellerov najigraniji i najuspješniji tekst "Laž"!
-
„Udruga SOL“ je s grupom učenika „Tehničke škole Zadar“, tijekom proteklog vikenda, realizirala projekt „Radionica suhozidne gradnje za zadarske srednjoškolce“.
Reci što misliš!