#kužina
Ispecite ga savršeno u pećnici: Sastojak iz hladnjaka za još finiji pečeni krumpir
Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.
Malo limunova soka poboljšat će okus gotovo svakog jela. Savršeno se sljubljuje i s pečenim krumpirom.
No kada se krumpiru i limunu doda i nešto senfa – jelu se produbljuje okus i ono dobiva posebnu sočnost, piše Punkufer.
Krumpir nakratko marinirajte u kombinaciji limunova soka, maslinova ulja, senfa, češnjaka i sušenog origana prije nego što ga stavite peći u pećnici otprilike oko sat vremena.
Nemojte se bojati dodati i nešto vode – ona će krumpiru dati neočekivano divnu mekoću.
Ovaj pečeni krumpir nadahnut grčkom gastronomijom bit će sjajan prilog brojnim jelima, a posebno dobro će odgovarati uz komad pečene svinjetine, janjetine ili junetine.
Sastojci za pečeni krumpir s limunom i senfom:
1 kg krumpira
125 ml limunova soka
125 ml vode
75 ml maslinova ulja
60 g senfa
3-4 češnja češnjaka
2 čajne žličice sušenog origana
sol i papar po želji
svježi origano za posluživanje
Priprema pečenog krumpira s limunom i senfom:
Krumpir ogulite i narežite na kocke veličine oko 2,5 centimetara. Narežete li krumpir na otprilike istu veličinu, termički će se obraditi u isto vrijeme.
U većoj zdjeli pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, senf, nasjeckani češnjak i sušeni origano. Dobro posolite i poparite i u dobivenu marinadu ubacite krumpir.
Marinirani krumpir prebacite u prethodno namašćeni lim za pečenje s poklopcem u jednom ravnomjernom sloju.
Preko svega dodajte 125 ml vode.
Poklopite sve sastojke i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na oko sat vremena.
Po isteku tog vremena podignite poklopac i pustite da se krumpir zapeče, a tekućina ispari do kraja. Za to će vam biti potrebno još oko 20-ak minuta.
Krumpir poslužite topao kao prilog uz meso po želji. Dobar tek!
Izdvojeno
-
Maki Nagayoshi, vlasnica japanskog hit restorana Pink Pig po prvi put u Zadru. Prijavite se na radionicu i dođite pripremiti mochi; tradicionalnu japansku slasticu od ljepljive riže koja je postala viralni hit.
-
Studenti prve i druge godine preddiplomskog studija Kultura i turizam s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru posjetili su Dom Zadarske županije kako bi se upoznali s radom Odsjeka za odnose s javnošću.
-
Prognoza predviđa koncentracije četiri ključne onečišćujuće tvari koje značajno utječu na zdravlje stanovništva
-
Poznati glumac, redatelj i stand-up komičar Branko Đurić Đuro dolazi u Split s jedinstvenim showom "Đurologija", koja slavi 10 godina igranja. Nastup će se održati 6. veljače 2025. godine u Lori u Splitu.
Reci što misliš!