Jesenska poslastica:
Napravite neodoljivi cheesecake s pireom od bundeve
Bundeva je karakteristična namirnica za jesenske dane, a od ove namirnice lako se pripremaju slana i slatka jela. Uz jednostavan recept možete pripremiti neodoljiv kolač od sira s pireom od pečene bundeve.
Bundeva je karakteristična namirnica za jesenske dane, a od ove namirnice lako se pripremaju slana i slatka jela. Uz jednostavan recept možete pripremiti neodoljiv kolač od sira s pireom od pečene bundeve.
Sastojci za kremu
450 grama sirnog namaza
400 grama pirea od bundeve
250 mililitara vrhnja za šlag
130 grama šećera u prahu
jedna žlica ekstrakta vanilije
jedna žlica cimeta u prahu
pola žlice muškatnog oraščića u prahu
Priprema pirea od bundeve
Svježu bundevu prerežite na pola, izvadite sjemenke, a površinu bundeve zarežite nožem na nekoliko mjesta. Bundevu stavite u lim za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata do sat vremena, dok bundeva ne omekša. Nakon što je bundeva odvojena od kore, polako je zgnječite vilicom.
Priprema cheesecakea
Za podlogu sameljite čajno pecivo u prah i pomiješajte s otopljenim maslacem. Nakon toga ćete dobiti smjesu poput mokrog pijeska koju trebate utisnuti u kalup koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Mikserom umutite šlag i ostavite ga sa strane. U drugoj posudi tucite sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete svijetlu kremu.
Dodajte pire od bundeve, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije te nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Umiksajte šlag u kremu od sira i bundeve. Smjesu rasporedite po podlozi i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Za još bolji okus svoju jesenski cheesecake poslužite uz dodatan šlag.
Izdvojeno
-
Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije je stavljanje izvan snage Odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Zadra koju je Gradsko vijeće donijelo 27. studenog 2024. godine proglasilo - nezakonitom!
-
Spomen-obilježje 'Križ moje braće' na dječjem igralištu Ogorka u Galovcu u subotu, 25. siječnja će blagosloviti mons. Ante Sorić, župnik župe sv. Mihovila u Galovcu i generalni vikar Zadarske nadbiskupije.
-
Na Odjelu za mlade Gradske knjižnice Zadar otvorena je Studentska izložba vizualnih umjetnosti EU-CONEXUS na temu pametne urbane održivosti obalnih područja.
-
U subotu, 25. siječnja održat će 28. tradicionalna degustacija vina Sjeverne Dalmacije u Stankovcima „Vinkovo 2025.“ u 17:30 sati. Manifestacija će se održati u novoobnovljenom domu kulture u Stankovcima.
Reci što misliš!