Lifestyle

Jesenska poslastica:

Napravite neodoljivi cheesecake s pireom od bundeve

Napravite neodoljivi cheesecake s pireom od bundeve
Ilustracija

Bundeva je karakteristična namirnica za jesenske dane, a od ove namirnice lako se pripremaju slana i slatka jela. Uz jednostavan recept možete pripremiti neodoljiv kolač od sira s pireom od pečene bundeve.

Bundeva je karakteristična namirnica za jesenske dane, a od ove namirnice lako se pripremaju slana i slatka jela. Uz jednostavan recept možete pripremiti neodoljiv kolač od sira s pireom od pečene bundeve.

Sastojci za kremu

450 grama sirnog namaza
400 grama pirea od bundeve
250 mililitara vrhnja za šlag
130 grama šećera u prahu
jedna žlica ekstrakta vanilije
jedna žlica cimeta u prahu
pola žlice muškatnog oraščića u prahu

Priprema pirea od bundeve

Svježu bundevu prerežite na pola, izvadite sjemenke, a površinu bundeve zarežite nožem na nekoliko mjesta. Bundevu stavite u lim za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite pola sata do sat vremena, dok bundeva ne omekša. Nakon što je bundeva odvojena od kore, polako je zgnječite vilicom.

Priprema cheesecakea

Za podlogu sameljite čajno pecivo u prah i pomiješajte s otopljenim maslacem. Nakon toga ćete dobiti smjesu poput mokrog pijeska koju trebate utisnuti u kalup koji ste prethodno namastili ili obložili papirom za pečenje. Mikserom umutite šlag i ostavite ga sa strane. U drugoj posudi tucite sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete svijetlu kremu.

Dodajte pire od bundeve, cimet u prahu, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije te nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Umiksajte šlag u kremu od sira i bundeve. Smjesu rasporedite po podlozi i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Za još bolji okus svoju jesenski cheesecake poslužite uz dodatan šlag.


Reci što misliš!