#kužina
Kako dinstati luk bez neugodnog mirisa u cijeloj kući? Samo dodajte jednu žlicu ovog sastojka
Profesionalni kuhari otkrivaju dugo čuvanu tajnu.
Zbog mirisa koji se oslobađa tijekom dinstanja, priprema jela koja sadrže luk nije uvijek omiljena.
Tijekom dinstanja dominira miris luka, koji se može proširiti po cijeloj kući, te uvući u kosu i odjeću.
Ipak, postoji način na koji se taj neugodan miris može izbjeći, piše Krstarica.
Glavni saveznik u borbi protiv intenzivnog mirisa luka je soda bikarbona.
Nakon sjeckanja crvenog luka, potrebno ga je staviti u tavu s ugrijanim uljem i dodati jednu malu žličicu sode bikarbone.
Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kilograma, potrebno je dodati jednu žlicu sode. Luk zatim dinstati kao i inače.
Dobra je vijest da će se luk zgusnuti, što ga čini lakšim za probavu. Također, može se izbjeći korištenje zaprške, jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti učinak kao zaprška.
Izdvojeno
-
Kasna jesen, hladnije vrijeme, kraći dan i pomicanje sata utječe mnogima na san. Takvo je doba godine i ne trebate si zamjerati ako patite od toga.
-
U prvom susretu 12. kola SuperSport HNL-a Dinamo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik sa 4-0 upisavši prvu ligašku pobjedu u zadnja tri kola, dok je Šibenik produžio niz bez slavlja na već osam kola.
-
Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić osnovao je Ured za medije Zadarske nadbiskupije u četvrtak, 31. listopada i predstojnicom toga Ureda imenovao Ines Grbić, novinarku Zadarske nadbiskupije.
-
Jednostavna razlika u genetskom kodu – dva X kromosoma naspram jednog X kromosoma i jednog Y kromosoma – može dovesti do velikih razlika u bolestima srca.
Reci što misliš!